Συστατικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 195 γρ. biscotti με φιστίκι Αιγίνης (τα μπισκότα του Άκη)
- 100 γρ. καρυδόψιχα ολόκληρη
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. κακάο
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 20 γρ. κονιάκ
- έξτρα κακάο για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα διαστάσεων 23×10 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της. Φροντίζουμε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα σπάμε όλα μαζί με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό) και το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος τα μπισκότα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να ονογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
- Πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.