Κατάληψη πραγματοποιούν αναρχικοί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, η κατάληψη γίνεται για εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την αποστολή του “τρομοδέματος” στον Λουκά Παπαδήμο και για την συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Στο κείμενο που εξέδωσαν μέσα από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η κίνηση αυτή είναι η ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο. Παράλληλα εξαπολύουν επίθεση στα ΜΜΕ για καλλιέργεια κλίματος «τρομοϋστερίας» και για «μιντιακό κατηγορητήριο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών:
«Σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2017, καταλαμβάνουμε το κτήριο της ΕΣΗΕΑ ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Επιλέξαμε την Ένωση των δημοσιογράφων, διότι ο ρόλος τους διαχρονικά εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας και υπηρετεί την οικονομική ελίτ. Απευθυνόμενοι στην κοινωνία παρουσιάζουν όσους και όσες αντιστέκονται στο καθεστώς ως εχθρούς της. Οι μόνοι εχθροί της κοινωνίας είναι το κράτος και το κεφάλαιο.
Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2017, η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει το σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Το ένταλμα, που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο, αφορούσε στην ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και σε απόπειρα δολοφονίας κατά συρροή, σχετικά με την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με παγιδευμένο φάκελο. Οι έωλες κατηγορίες του εντάλματος βασίστηκαν σε μίγμα γενετικού υλικού, το οποίο φέρεται να έχει συλλεχθεί και αποθηκευτεί από αντικείμενα μετά το τέλος των συγκρούσεων αντιμνημονιακής πορείας το 2011, όταν ο σύντροφος είχε συλληφθεί. Το εν λόγω μίγμα σχετίζεται αυθαίρετα με αυτό, που σύμφωνα με τις κατηγορίες βρέθηκε σε υπολείμματα στον παγιδευμένο φακέλο μαζί με το DNA του Παπαδήμου. Οι κατηγορίες του εντάλματος σε συνδυασμό με τα πράγματα, που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη, οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης με βάση τον «αντι-τρομοκρατικό νόμο» (187Α).
Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται σύντροφος από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου. Είναι πάγια τακτική της αντιτρομοκρατικής να στοχοποιεί άτομα από το συντροφικό και φιλικό περιβάλλον για εκφοβισμό, σε μια προσπάθεια πολιτικής και φυσικής απομόνωσης των συλληφθέντων. Στις 29 Οκτωβρίου, ο Ντίνος οδηγήθηκε στον ανακριτή στο εφετείο για να τελεστεί το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια στην Ευελπίδων, από όπου πήρε 3ήμερη προθεσμία για να «απολογηθεί» , για την δικογραφία, που σχηματίστηκε από την αυτόφωρη διαδικασία.
«Στοχοποίηση» και της Ελένης Ράικου
Την 1η Νοεμβρίου, μετά την πολύωρη “απολογία” του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο, αποφασίστηκε εσπευσμένα η ειδική μεταγωγή του και η προφυλάκισή του στις φυλακές της Λάρισας. Τοποθετήθηκε μακριά από τον τόπο διαμονής , το οικογενειακό, συντροφικό και φιλικό του περιβάλλον, με σαφή πρόθεση την πολιτική και φυσική εξόντωσή του. Η εντολέας της προφυλάκισης Ε. Ράικου έχοντας χτίσει το προφίλ της “ηθικής και αδιάφθορης” κρατικής λειτουργού από τη θέση, την οποία κατείχε ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της υποκρισίας της αστικής ηθικής, καθώς γίνεται όλο και πιο γνωστή για τις μεθοδεύσεις και την εκδικητικότητα της απέναντι σε αναρχικούς, οι οποίοι αγωνίζονται.
Βέβαια, κομβικό ρόλο στην υπόθεση έχει και ο ειδικός εφέτης ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας, Ευτύχης Νικόπουλος. Ο συγκεκριμένος «διατελεί μετά τιμής» ως πολιτικός εκφραστής των κρατικών επιδιώξεων και εντολοδόχος της αντιτρομοκρατικής, ασκώντας πολιτικές διώξεις σε συντρόφους, που είτε στέκονται αλληλέγγυα είτε έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μορφή πάλης. Αυτή του ένοπλου αγώνα. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του σε υποθέσεις, όπως αυτές των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των συγγενικών τους προσώπων, όπως επίσης και της εκπαιδευτικής άδειας του Νίκου Ρωμανού. Στο πρόσωπό του Νικόπουλου, με τη συνεχή υπόδειξη δικαστικών αποφάσεων, συμπυκνώνονται όλα τα χαρακτηριστικά της αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που το κράτος εκδικητικά στέλνει συντρόφους, οι οποίοι διώκονται με τον 187Α, σε απομακρυσμένες φυλακές και έχουν μεταχθεί αμέσως μετά τις συλλήψεις τους. Αυτή η πάγια τακτική είναι μία πολιτική του κράτους, που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας “υγειονομικής” ζώνης γύρω από τους συντρόφους, με στόχο την απομάκρυνσή τους από το πολιτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον τους, καθώς και το τσάκισμα του ηθικού τους.
Ο «αντι-τρομοκτρατικός»( 187Α ) στοχοποιώντας συντρόφους ως υποψήφιους για να οδηγηθούν στη “γκιλοτίνα” του, προσπαθεί να επιτεθεί πολιτικά στον ένοπλο αγώνα αλλά και σε κάθε δραστηριότητα, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ένοπλης ρήξης με το κράτος. Παράλληλα, η συμμετοχή συντρόφων σε κινήσεις αλληλεγγύης έχει αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο σε διώξεις με βάση τον 187Α, όπως και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δηλαδή, χρησιμοποιώντας τα επισκεπτήρια, που έκανε στα πλαίσια της αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού, με συντρόφους, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, προσπαθούν να τον συνδέσουν με την οργάνωση.
Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική δημιουργίας ενός ευρύτερου κλίματος τρομοϋστερίας, που καλλιεργείται από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς του κράτους, με σκοπό την τρομοκράτηση και κατ’ επέκταση αδρανοποίηση της κοινωνίας, έστησαν ένα πλούσιο μιντιακό κατηγορητήριο πριν καν αποδοθούν κατηγορίες εις βάρος του Κωσταντίνου. Για ακόμα μία φορά τα τρομοδικεία ξεκινούν από τα “δελτία των οκτώ”. Χτίζουν το προφίλ του “αδίστακτου τρομοκράτη” για να υπονομεύσουν και να αποπολιτικοποιήσουν τον ένοπλο αγώνα, που αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη αμφισβήτηση στο μονοπώλιο της βίας,που θέλει να κατέχει το κράτος. Διαχρονικά και ειδικότερα σε περιόδους κρίσης, η συγκεκριμένη τακτική εξυπηρετεί τη στοχοποίηση όσων αντιστέκονται και τον εκφοβισμό της κοινωνίας, σε μια προσπάθεια πολιτικής οχύρωσης του καθεστώτος.
Ως “Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου” αντιλαμβανόμαστε τον ένοπλο αγώνα και κατ’ επέκταση την επαναστατική αλληλεγγύη, που είναι αναγκαία προϋπόθεση του ,ως αναπόσπαστα κομμάτια του αναρχικού κινήματος στον πόλεμο για την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Κωσταντίνο και σε κάθε σύντροφο, που είναι ψυχή και σώμα πάντα στον αγώνα, γιατί αυτά είναι τα όπλα μας, που δε θα κατασχέσετε ποτέ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΟΛΑ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου»