Τα σωστά σημεία για να βάλουμε το άρωμα είναι: πίσω από το αυτί, στη βάση του λαιμού, στο ντεκολτέ, στην εσωτερική πλευρά του καρπού ή του αγκώνα και πίσω από το γόνατο. Η υψηλότερη θερμοκρασία του σώματος σε αυτά τα σημεία θα βοηθήσει το άρωμα να εξατμιστεί πιο αργά. Ποιο είναι το άρωμα που μας […]
Τα σωστά σημεία για να βάλουμε το άρωμα είναι: πίσω από το αυτί, στη βάση του λαιμού, στο ντεκολτέ, στην εσωτερική πλευρά του καρπού ή του αγκώνα και πίσω από το γόνατο. Η υψηλότερη θερμοκρασία του σώματος σε αυτά τα σημεία θα βοηθήσει το άρωμα να εξατμιστεί πιο αργά.
Ποιο είναι το άρωμα που μας ταιριάζει
Όταν βρεθούμε στο κατάστημα για να διαλέξουμε άρωμα, εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και τη μύτη μας. Σκεφτόμαστε ποιες είναι οι μυρωδιές που μας αρέσουν, π.χ. οι φρουτώδεις μυρωδιές, οι μυρωδιές των λουλουδιών ή οι πιο δυνατές νότες; Ζητάμε να μας προτείνουν τα αντίστοιχα αρώματα. Κι επειδή τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο, δοκιμάζουμε για σιγουριά πάνω στο δέρμα κι όχι στα ειδικά χαρτάκια που μας δίνουν.
Για να κρατήσει η μυρωδιά πάνω μας
Αν φορέσουμε το άρωμα μετά το ντους, όπου οι πόροι του δέρματος είναι ανοικτοί, αυτό θα απορροφηθεί καλύτερα. Καλύτερη απορρόφηση σημαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν ψεκάζουμε επίσης από μακρυά! Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική, που όμως μας κοστίζει το 50% του αρώματός μας, το οποίο καταλήγει τελικά στo πάτωμα.
Το tip με τη βαζελίνη
Για να δώσουμε ένταση και διάρκεια στο αποτέλεσμα, απλώνουμε μια ποσότητα βαζελίνης στο σημείο εφαρμογής του αρώματος πριν ψεκάσουμε. Γιατί όταν η περιοχή είναι ενυδατωμένη και λιπαρή, το άρωμα διατηρείται περισσότερο. Κι αυτό είναι σημαντικό, ιδίως αν έχετε ξηρή επιδερμίδα. Ένα ουδέτερο γαλάκτωμα σώματος μπορεί να λειτουργήσει εξίσου σε αυτή την περίπτωση.
Η κακή συνήθεια να τρίβουμε τους καρπούς μεταξύ τους
Το κάνουμε όλοι από συνήθεια. Τρίβουμε την περιοχή όπου έχουμε εφαρμόσει το άρωμα. Κι όμως αυτό είναι λάθος, γιατί αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Αντίθετα, αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του.
Πόσο άρωμα να βάζω;
Σίγουρα δεν πρέπει να λουζόμαστε με το άρωμα. Όποιος βρεθεί δίπλα μας κινδυνεύει από ασφυξία. Δύο έως τέσσερις ψεκασμοί, ανάλογα πάντα με την ένταση του κάθε αρώματος, είναι το πιο σωστό. Αν νιώθουμε ανασφάλεια ότι το άρωμά μας εξατμίζεται γρήγορα ή ότι το δέρμα μας δεν το κρατάει, προτείνω το εξής: Να έχουμε ένα μπουκαλάκι στην τσάντα μας και να επαναλάβουμε μερικούς ψεκασμούς ύστερα από 3-4 ώρες.
Το tip με τη βούρτσα μαλλιών
Ένας ψεκασμός στη βούρτσα των μαλλιών πριν τα χτενίσουμε θα δώσει έξτρα άρωμα και θα μοσχοβολάνε όλη μέρα. Προσοχή! Ένας ψεκασμός αρκεί, γιατί η αλκοόλη που περιέχουν τα αρώματα μπορεί να καταστρέψει την τρίχα σε βάθος χρόνου.
Eau de Toilette και Eau de Parfum
Η διαφορά έχει να κάνει με την ποσότητα των αιθέριων ελαίων. Σε ένα Eau de Parfum η συγκέντρωση των αιθέριων ελαίων είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε ένα Eau de Toilette. Πιο ελαφριά και διακριτικά τα Eau de Toilette τα προτιμούμε για τις πρωινές ώρες και τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα Eau de Parfum, πιο ακριβά αλλά και πιο σταθερά, τα επιλέγουμε για πιο βραδινές κι επίσημες εμφανίσεις.
Αποθήκευση των αρωμάτων στο σπίτι
Οι περισσότεροι κρατάμε το άρωμά μας στο ντουλαπάκι του μπάνιου. Όμως η ζέστη, ο έντονος φωτισμός και η υγρασία στο δωμάτιο αυτό επηρεάζουν την απόδοση του αρώματος. Τοποθετούμε καλύτερα σε μέρος σκιερό και δροσερό. Επίσης δεν ξεχνάμε ανοιχτό το καπάκι του, για να μην χαλάσει ή αλλοιωθεί. Πως θα καταλάβουμε ότι ένα άρωμα έχει αλλοιωθεί; Θα παρατηρήσουμε ότι έχει σκουρύνει το χρώμα του. Θυμόμαστε επίσης ότι ο χρόνος ζωής των αρωμάτων είναι 12 με 18 μήνες από τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε
Γιατί δεν μυρίζω το άρωμά μου;
Η πιο συχνή απορία και ανησυχία μας. Γιατί δεν μυρίζω το άρωμά μου; Πολλές φορές η μύτη μας συνηθίζει τη μυρωδιά του, ιδίως αν φοράμε το ίδιο άρωμα για χρόνια και δεν τη ξεχωρίζει. Να έχουμε όμως κατά νου ότι οι άλλοι την αντιλαμβάνονται κανονικότατα.