Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας γιορτάζει την γέννηση δύο τίγρεων της Μαλαισίας, με τους ειδικούς να εκφράζουν την πεποίθηση ότι έχουν πολλές πιθανότητες επιβίωσης –γεγονός που είναι σπάνιο στους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Τα άγρια ζώα γεννήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου, είναι λίγων ημερών και έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζουν κρέας. Στο πλευρό τους είναι πάντα η μητέρα τίγρης, προσέχοντάς […]
Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας γιορτάζει την γέννηση δύο τίγρεων της Μαλαισίας, με τους ειδικούς να εκφράζουν την πεποίθηση ότι έχουν πολλές πιθανότητες επιβίωσης –γεγονός που είναι σπάνιο στους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης.
Τα άγρια ζώα γεννήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου, είναι λίγων ημερών και έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζουν κρέας. Στο πλευρό τους είναι πάντα η μητέρα τίγρης, προσέχοντάς τα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, μόνο σε δύο ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης έχουν σημειωθεί γεννήσεις του συγκεκριμένου είδους τίγρης. Η τελευταία, ήταν στο Χάλε, της Γερμανίας, του 2013.
Υπάρχουν μόνο λίγες εκατοντάδες τίγρεις από τη Μαλαισία που επιβιώνουν στην άγρια φύση και στην Ασία θεωρούνται ζώα υπό εξαφάνιση.
Ένα βασικό εμπόδιο για την αναπαραγωγή τους είναι πως οι αρσενικές τίγρεις είναι συχνά επιθετικές προς τα θηλυκά άγρια ζώα. Εκτός αυτού, οι μητέρες τίγρεις συχνά δεν φροντίζουν τα μικρά τους και σαν αποτέλεσμα υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα.
Ο φύλακας Pavel Brandl λέει στο AFP ότι η 11χρονη μητέρα τίγρης, Μπάνια, είναι μια καλή σύντροφος αλλά και μητέρα.
Τον Δεκέμβριο, μάλιστα, τα δύο μικρά τιγράκια θα πάρουν και τα ονόματά τους. Το ένα είναι θηλυκό και το άλλο αρσενικό και ο ερχομός τους έφερε μεγάλη χαρά στους εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου.