Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από Αφγανούς πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από Αφγανούς πρόσφυγες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιούν από χθες ομάδα 30 περίπου Αφγανών προσφύγων και αλληλέγγυων στα αιτήματά τους. Η κατάληψη ξεκίνησε το Σαββάτο το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Και έρχεται σαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις την ομάδας αυτής των Αφγανών προσφύγων που επί έναν σχεδόν […]

26.11.2017 | 12:01

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιούν από χθες ομάδα 30 περίπου Αφγανών προσφύγων και αλληλέγγυων στα αιτήματά τους.

Η κατάληψη ξεκίνησε το Σαββάτο το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Και έρχεται σαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις την ομάδας αυτής των Αφγανών προσφύγων που επί έναν σχεδόν μήνα και μέχρι πριν λίγες μέρες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας στον καταυλισμό της Μόριας.

Αιτήματα της συγκέντρωσης αλλά και της κατάληψης πλέον είναι “Να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία. Να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς. Και να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα”.

Σχολιάζοντας την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της οργάνωσης στη Λέσβο τόνιζαν πως “αυτή η ενέργεια, έρχεται σε μια στιγμή που το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες- απεργοί από την πλατεία. Αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει τη ρητορική τους”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Τραϊάνα Ανανία «χτυπιέται» στην πίστα τραγουδώντας Βασίλη Καρρά 26.11.2017 | 12:01
Λάρισα: Συνελήφθη ο καθηγητής που ασέλγησε σε μαθήτρια μέσα στο σχολείο 26.11.2017 | 12:01
Νέα οργισμένη απάντηση από την Τούνη: Τόσα λεφτά βγάζω, δεν έχω ανάγκη τα «porta potty» στο Ντουμπάι 26.11.2017 | 12:01
Λάμπρος Κωνσταντάρας για Ράδιο Αρβύλα: «Φέτος η εκπομπή έγινε ένα πολιτικό μανιφέστο με δύο λεπτά πλάκας» 26.11.2017 | 12:01
Μητσοτάκης για τον αθλητή με αναπηρία του Ερμή Σχηματαρίου: Ο Παναγιώτης έχει τον θαυμασμό μου για το σθένος του 26.11.2017 | 12:01
Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Από την «εθνική κατάκτηση» στη «χυδαία αντιπολίτευση» 26.11.2017 | 12:01
Νέα ευρωπαϊκή φραγή στην Τουρκία: Τροπολογία Αυτιά αποκλείει αμυντική χρηματοδότηση σε χώρες που αντιστρατεύονται την ΕΕ 26.11.2017 | 12:01
Μητσοτάκης από Λιβαδειά: Επιστροφή μερίσματος στους πολίτες – «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» 26.11.2017 | 12:01
Exit mobile version