Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε αναφερόμενος στις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει στη Βουλή η επιτροπή εξοπλιστικών. Όταν ο Π. Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ […]
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε αναφερόμενος στις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει στη Βουλή η επιτροπή εξοπλιστικών. Όταν ο Π. Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι».
Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής. Παράλληλα, τόνισε: «Το ΚΥΣΕΑ παίρνει ομόφωνη απόφαση. Το Μάρτιο του 2017 αποφασίζεται να πωληθούν τα όπλα με βάση αυτή τη σύμβαση».
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «Οι άνθρωποι δεν συντονίζονται. Την απόφαση την έδωσε ο κ. Καμμένος στις 7 Νοεμβρίου απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό που κατέθεσα στη βουλή με την ένδειξη απόρρητο το κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος».
«Οι διαφωνίες είναι διαφωνίες με την κυβέρνηση», σημείωσε.
«Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας για τη Σαουδική Αραβία».
«Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας».
«Ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Άμυνας», συμπλήρωσε «Έχουμε τον αρμόδιο Έλληνα, πρέσβη Πολυχρονίου, να ενημερώνει ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες για τη συμφωνία και δύο μεταφορείς, επίσημοι, του υπουργείου τους», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και διευκρινίζει πως «Μας λένε ότι θέλουμε συμφωνία κράτος με κράτος».
«Άρα αυτή η συμφωνία που έχουμε δεν είναι διακρατική. Είναι μια συμφωνία που υπεγράφη με ένα μεσάζοντα τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας», συμπλήρωσε.
«Υπάρχουν μέρες και μετά τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πως «υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι παρότι φύγανε κακήν κακώς μετά το υπουργείο το ίδιο να ανοίξει πίστωση ώστε να «πέσουν» τα λεφτά με Παπαδόπουλο, ντε και καλά. Ντε και καλά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θέλει συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί τη θέλει; Εγώ κατέθεσα στη Βουλή δύο ενδεχόμενα. Ένα υπάρχει θέμα διαφθοράς που χάνει η Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ, απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για να πάρει κάποια λεφτά ένας μεσάζοντας ή υπάρχει πολιτικό θέμα Υεμένης ή κάτι άλλο».
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως υπάρχει μία έγκριση στον κ. Παπαδόπουλο για να διαπραγματευτεί.
«Διαπραγματεύεται όταν φτάνει η ώρα να πέσουν οι υπογραφές ενημερώνουν οι Σαουδάραβες ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη συμφωνία», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.
«Υπάρχει έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να πάρετε τη γνώμη της ΕΥΠ. To 1999 ή το 2000 η ΕΛ.ΑΣ είχε αγοράσει υλικό από τον κ. Παπαδόπουλο αλλά το επέστρεψε ως άχρηστο», αποκάλυψε.