Δικαστήριο καταδίκασε άντρες για ομοφυλοφιλία και «μη φυσιολογικές» σεξουαλικές σχέσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο καταδίκασε άντρες για ομοφυλοφιλία και «μη φυσιολογικές» σεξουαλικές σχέσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση δεκατέσσερις άντρες που κατηγορούνταν για ομοφυλοφιλία και «μη φυσιολογικές» σεξουαλικές σχέσεις σύμφωνα με δικηγόρο της υπεράσπισης. Ο Ishaq Wadie δήλωσε ότι οι άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 λιρών Αιγύπτου μέχρι την εξέταση της υπόθεσης από το Εφετείο.   Η δίκη τριών άλλων υπόπτων αναβλήθηκε […]

27.11.2017 | 13:58

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση δεκατέσσερις άντρες που κατηγορούνταν για ομοφυλοφιλία και «μη φυσιολογικές» σεξουαλικές σχέσεις σύμφωνα με δικηγόρο της υπεράσπισης.

Ο Ishaq Wadie δήλωσε ότι οι άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 λιρών Αιγύπτου μέχρι την εξέταση της υπόθεσης από το Εφετείο.   Η δίκη τριών άλλων υπόπτων αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους.

Προς το παρόν, η αιγυπτιακή νομοθεσία δεν θεωρεί ποινικό αδίκημα την ομοφυλοφιλία, όμως τα δικαστήρια χρησιμοποιούν το αδίκημα της «πορνείας» ή της «ασωτίας» για να καταδικάσουν τους ομοφυλόφιλους.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει ένα κύμα καταστολής εναντίον ομοφυλόφιλων, έπειτα από μια συναυλία που έδωσε στο Κάιρο στις 22 Σεπτεμβρίου το λιβανέζικο συγκρότημα Mashrou’Leila, γνωστό για τις απόψεις του υπέρ της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ. Στη διάρκεια της συναυλίας, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους κρατούσαν σημαίες με το ουράνιο τόξο, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η αστυνομία έχει συλλάβει 31 ανθρώπους μετά τη συναυλία αυτή, ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως αριθμός των συλλήψεων ξεπερνά τις 70, πολλοί από τους οποίους έχουν υποβληθεί σε εξαναγκαστικές εξετάσεις πρωκτού.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται τα μέλη του Mashrou’Leila

Exit mobile version