Tips για να «ξεφορτωθείτε» το καμένο φαγητό από τον πάτο της κατσαρόλας

PLUS

Tips για να «ξεφορτωθείτε» το καμένο φαγητό από τον πάτο της κατσαρόλας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τι κάνεις με τον πάτο της κατσαρόλας που όσο και να τρίβεις δεν πρόκειται να καθαρίσει; Υπάρχουν τρόποι και στο εξής, δεν θα σε πιάσει ξανά πονοκέφαλος. Απορρυπαντικό πιάτων Αδειάστε την κατσαρόλα ή όποιο άλλο σκεύος μαγειρικής χρησιμοποιήσατε και εκπέμπει σήματα καπνού. Βάλτε λίγο νερό τόσο όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και δύο […]

27.11.2017 | 11:43

Τι κάνεις με τον πάτο της κατσαρόλας που όσο και να τρίβεις δεν πρόκειται να καθαρίσει;

Υπάρχουν τρόποι και στο εξής, δεν θα σε πιάσει ξανά πονοκέφαλος.

Απορρυπαντικό πιάτων

  1. Αδειάστε την κατσαρόλα ή όποιο άλλο σκεύος μαγειρικής χρησιμοποιήσατε και εκπέμπει σήματα καπνού.
  2. Βάλτε λίγο νερό τόσο όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και δύο δάχτυλα παραπάνω.
  3. Προσθέστε μία δόση απορρυπαντικού πιάτων τόσο όσο θα χρησιμοποιούσατε για να την πλύνετε στο χέρι.
  4. Βάλτε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ίσα που να πάρει μία ελαφριά βράση και μετά αφαιρέστε τη από το μάτι.
  5. Αδειάστε την κατσαρόλα και πλύνετέ την καλά χρησιμοποιώντας όμως ζεστό νερό.

Tip

Αν κάποια σημεία επιμένουν βοηθήστε για την απομάκρυνσή τους με μία ξύλινη σπάτουλα – κουτάλα και σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη γρατζουνίσετε ανεπανόρθωτα.

Αν βρείτε τα σκούρα με το απορρυπαντικό των πιάτων προσθέστε και μερικές σταγόνες παχύρρευστης χλωρίνης. Μετά την διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσει πολύ καλός καθαρισμός.

Αλάτι

Γεμίστε την «προβληματική» κατσαρόλα με νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι. Αφήστε τη στην άκρη όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα το πρωί κάντε μία βράση, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά βοηθώντας με μία ξύλινη σπάτουλα τα επίμονα σημεία να ξεκολλήσουν. Κατόπιν πλύντε τη με ζεστό νερό και τελειώσατε.

Extra Τip

Αν το «κάψιμο είναι ζόρικο» τότε κόψτε όσο κρεμμύδι χρειαστεί σε ροδέλες για να καλύψετε τον πάτο της κατσαρόλας και ρίξτε από πάνω το αλάτι. Αφήστε το όλο το βράδυ και μετά ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που αναφέραμε και πριν.

Ξίδι

Η η χημική ένωση του αιθανικού οξέος με αυτό του ανθρακικού νατρίου είναι αυτή που θα γυαλίσει τον πάτο της κατσαρόλας σας. Με απλά λόγια ρίξτε 1/3 του φλιτζανιού ξίδι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με μία κουταλιά της σούπας σόδα και αφήστε τη χημεία να κάνει τα μαγικά της.  Μετά από μισή ώρα και ένα απλό πλύσιμο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων η κατσαρόλα σας θα γυαλίζει σαν την πρώτη μέρα που την πήρατε στα χέρια σας!

Exit mobile version