Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτό το τυρί με τον λατρεμένο ξηρό καρπό, είναι must για τα Σαββατόβραδα
PLUS

Αυτό το τυρί με τον λατρεμένο ξηρό καρπό, είναι must για τα Σαββατόβραδα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή! Συστατικά 250 γρ. κάσιους 150 γρ. νερό 1 σκ. σκόρδο 15 γρ. διατροφική μαγιά χυμό από ½ λεμόνι Για το σερβίρισμα παξιμάδια χαρουπιού 2 κ.σ. μαϊντανός 1 κ.γ. μπούκοβο Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ βάζουμε τα κάσιους με αρκετό  νερό και μουλιάζουμε για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα χτυπάμε […]

Νόστιμη και εύκολη συνταγή!

Συστατικά

  • 250 γρ. κάσιους
  • 150 γρ. νερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 15 γρ. διατροφική μαγιά
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • παξιμάδια χαρουπιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 κ.γ. μπούκοβο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κάσιους με αρκετό  νερό και μουλιάζουμε για 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα χτυπάμε με το σκόρδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να αποκτήσουν υφή πάστας.

Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα κάσιους θα βγάλουν τα έλαιά τους.

Δεν θέλουμε να έχουμε κομματάκια από τα κάσιους.

Ρίχνουμε τα 150 γρ.  νερό σιγά σιγά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Το μείγμα μας θα γίνει πιο ρευστό και λείο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μέσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής και λεία πάστα.

Σερβίρουμε πάνω από παξιμάδια χαρουπιού μαζί με μαϊντανό ψιλοκομμένο και μπούκοβο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις