ΝΔ: Σε πλήρη ετοιμότητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΔ: Σε πλήρη ετοιμότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Από τον Γιάννη Ντσούνο Το μήνυμα ότι η ΝΔ οφείλει να είναι έτοιμη για εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, έχει δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και αρκετούς μήνες και έγινε ακόμη πιο εμφανές στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εννοεί κάθε λέξη από αυτά που δηλώνει, είτε αυτά […]

02.12.2017 | 10:45

Από τον Γιάννη Ντσούνο

Το μήνυμα ότι η ΝΔ οφείλει να είναι έτοιμη για εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, έχει δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και αρκετούς μήνες και έγινε ακόμη πιο εμφανές στην ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εννοεί κάθε λέξη από αυτά που δηλώνει, είτε αυτά αφορούν τους πολίτες, είτε αφορούν τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Για τον λόγο αυτό στην τελευταία σύσκεψη με τους τομεάρχες του κόμματος , όπως πληροφορείται η Αlpha freepress, ζήτησε να προετοιμαστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα των πρώτων τριών μηνών της κυβέρνησης της ΝΔ , αυτό που συχνά λέγεται «πρόγραμμα 100 ημερών». Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έμεινε μόνο στην εντολή, αλλά έδωσε και χρονικό ορίζοντα περάτωσής της που είναι το τέλος του Ιανουαρίου. Όπως αναφέρουν στην Αlpha freepress καλά πληροφορημένες πηγές, η έναρξη της «συγγραφής»> του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ θα γίνει αμέσως μετά την λήξη του συνεδρίου του κόμματος (16-17) Δεκεμβρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να είναι έτοιμα στο ίδιο χρονικό διάστημα και τα πρώτα νομοσχέδια της διακυβέρνησης της ΝΔ, που ο ίδιος έχει προαναγγείλει. Πρόκειται για το νομοσχέδιο της οργάνωσης της ανώτατης διοίκησης, η φορολογική μεταρρύθμιση στην οποία θα περιλαμβάνεται και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 % σε δύο χρόνια και το νομοσχέδιο που αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης των επενδύσεων.

Οι κινήσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού στη ΝΔ εκτιμούν ότι παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στο στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι η φθορά της κυβέρνησης θα είναι πολύ μεγάλη τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω του «απόλυτου εναγκαλισμού» του με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι κινήσεις του Πάνου Καμμένου δημιουργούν σοβαρά ρήγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχώς θα αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που θα αντιδρούν στην αμέριστη στήριξη που του παρέχει σε κάθε ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας .

Ιδιαίτερα σκληρό ήταν το μήνυμα που έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους βουλευτές του κόμματός του με αφορμή την απουσία τους από το κοινοβούλιο. Πηγή κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ κάνει λόγο για πολύ αυστηρές συστάσεις προς τους γραμματείς της κοινοβουλευτικής ομάδας, από τους οποίους ζητήθηκε ακόμη και η τήρηση ενός είδους «απουσιολογίου», ώστε ο κ. Μητσοτάκης να έχει πλήρη εικόνα για την παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας στις εργασίες της Βουλής.

Την ίδια ώρα το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ εισηγήθηκε, και από ό,τι φαίνεται πήρε έγκριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνονται έκτακτες συνεντεύξεις τύπου των αρμόδιων τομεαρχών για τα κύρια θέματα της επικαιρότητας. Η αρχή έγινε με την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και την καταστροφή στην Μάνδρα και πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολουθούν οι πλειστηριασμοί και οι αδικίες που καταγράφονται στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Exit mobile version