Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η νέα επαγγελματική στέγη του σκληρού Ντάισελμπλουμ και ο παχουλός μισθός
ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα επαγγελματική στέγη του σκληρού Ντάισελμπλουμ και ο παχουλός μισθός

Το Eurogroup ψήφισε τον νέο του πρόεδρο και ο πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ βρήκε ήδη ‘άλλη επαγγελματική στέγη. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο σκληρός πολιτικός σύντομα θα εργάζεται για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, προκειμένου […]

Το Eurogroup ψήφισε τον νέο του πρόεδρο και ο πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ βρήκε ήδη ‘άλλη επαγγελματική στέγη.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο σκληρός πολιτικός σύντομα θα εργάζεται για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, προκειμένου να παρέμβει στη βοήθεια των προβληματικών χωρών.

Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ ήθελε να μετατρέψει αυτό το ταμείο διάσωσης σε ένα πλήρες Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Ο Ντάισελμπλουμ υπήρξε υπουργός Οικονομικών από τον Νοέμβριο του 2012, όταν το εργατικό κόμμα του ήταν μέλος της κυβέρνησης του Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρουτ και διορίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 πρόεδρος του Eurogroup με την υποστήριξη του ισχυρού Γερμανού και Ευρωπαίου συναδέρφου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εκτίμησε την θέση του υπέρ του Βερολίνου, με βάση τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας και λιτότητας. Τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και ο Σόιμπλε υπήρξαν ιδιαίτερα αυστηροί απέναντι στην Ελλάδα.

Στις τελευταίες εκλογές, το Εργατικό Κόμμα κατέρρευσε και εξωθήθηκε από τη νέα κυβέρνηση του Ρούτε. Τότε ο Ντάισελμπλουμ αποχαιρέτησε την πολιτική. Αλλά η στήριξη της Γερμανίας του επέτρεψε μια άνευ προηγουμένου παράταση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Τώρα, ο επικεφαλής του ESM, ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πήρε ως «στρατηγικό σύμβουλο» μέχρι το τέλος της προεδρίας του. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο μισθός του Ντάισελμπλουμ θα είναι «περίπου 14.500 ευρώ» που θα πληρώνουν οι πολίτες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις