Συνηθισμένες ασθένειες είναι η άνοια, ο διαβήτης και η υπέρταση και σίγουρα οι αιτίες εμφάνισής τους είναι πολλές. Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή και τις συμβουλές του γιατρού που πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα, υπάρχει και ένα λαχανικό που αποτελεί ασπίδα κατά των παραπάνω. Ποιο είναι αυτό; Το παντζάρι. Το εν λόγω λαχανικό έχει μόλις […]
Συνηθισμένες ασθένειες είναι η άνοια, ο διαβήτης και η υπέρταση και σίγουρα οι αιτίες εμφάνισής τους είναι πολλές.
Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή και τις συμβουλές του γιατρού που πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα, υπάρχει και ένα λαχανικό που αποτελεί ασπίδα κατά των παραπάνω.
Ποιο είναι αυτό; Το παντζάρι. Το εν λόγω λαχανικό έχει μόλις 58 θερμίδες, 13 γραμμάρια υδατάνθρακα (συμπεριλαμβανομένων 9 γρ. ζάχαρης και 4 γρ. ινών) και 2 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Επίσης είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέως και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wake Forest διαπίστωσαν ότι ο χυμός από παντζάρι βελτιώνει την οξυγόνωση του εγκεφάλου, μειώνοντας έτσι την εξέλιξη των συμπτωμάτων της άνοιας σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Επίσης χάρη στο α-λιποϊκό οξύ που περιέχουν έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες σε ασθενείς με διαβήτη.
Παράλληλα τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.