Σε περίπτωση που η φέτα που αγοράσατε είναι πολύ αλμυρή, υπάρχει ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να την «ξαλμυρίσετε».
Τα υλικά και η διαδικασία που θα χρειασθεί να ακολουθήσετε είναι αναλυτικά παρακάτω:
Θέλετε:
γάλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε καλά το πρόβειο γάλα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα δοχείο και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα στο δοχείο την αλμυρή φέτα.
Η φέτα θα πρέπει να είναι καλυμμένη ολόκληρη από το γάλα.
Το αφήνετε για ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο. Δοκιμάστε την φέτα την επόμενη μέρα θα δείτε ότι θα έχει ξαλμυρίσει.
Σε περίπτωση που ακόμα είναι αλμυρή το αφήνετε για μισή μέρα ακόμα.