Για να διατηρήσετε τα μανιτάρια αναλλοίωτα, βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο έντομο να το τσακώσετε στο πόδι. Καταναλώστε τα σε 2-3 μέρες το πολύ και σίγουρα πριν την τελική ημερομηνία ανάλωσής τους. Στο ψυγείο […]

Για να διατηρήσετε τα μανιτάρια αναλλοίωτα, βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο έντομο να το τσακώσετε στο πόδι.
Καταναλώστε τα σε 2-3 μέρες το πολύ και σίγουρα πριν την τελική ημερομηνία ανάλωσής τους.
Στο ψυγείο διατηρούνται 1-2 ημέρες, στο καταψύκτη 8-12 μήνες. Μη τα πλένετε πριν την αποθήκευση στη κατάψυξη.
Ξήρανση στους 40-50 βαθμούς, στο φούρνο ή σε ειδική συσκευή, μέθοδος που αντικαθιστά την παραδοσιακή ξήρανση και ενδεχομένως εξασφαλίζει διατήρηση για χρόνια, μειώνει τους όγκους και προσφέρει ευελιξία.
