Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αυξάνονται τα κρούσματα: Ακόμα για δυο γιατροί συνελήφθησαν για “φακελάκι”
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα: Ακόμα για δυο γιατροί συνελήφθησαν για “φακελάκι”

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο χειρουργοί γυναικολόγοι σε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας, συνελήφθησαν, με διαφορά τριών ημερών για «φακελάκι» από ασθενείς, που είτε είχαν χειρουργήσει η επρόκειτο να χειρουργήσουν. Ο πρώτος ζήτησε από 35χρονη ασθενή «φακελάκι» τετρακοσίων ευρώ για να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση, αλλά στο τέλος ο χειρουργός γιατρός βρέθηκε με χειροπέδες. Της παρέδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο χειρουργοί γυναικολόγοι σε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας, συνελήφθησαν, με διαφορά τριών ημερών για «φακελάκι» από ασθενείς, που είτε είχαν χειρουργήσει η επρόκειτο να χειρουργήσουν.

Ο πρώτος ζήτησε από 35χρονη ασθενή «φακελάκι» τετρακοσίων ευρώ για να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση, αλλά στο τέλος ο χειρουργός γιατρός βρέθηκε με χειροπέδες.

Της παρέδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 150 ευρώ

Η γυναίκα κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, οι αστυνομικοί της οποίας της παρέδωσαν προσημειωμένα τα χαρτονομίσματα που είχε ζητήσει ο χειρουργός για την επέμβαση.

Όταν ο γιατρός Δημόσιου Νοσοκομείου της Αθήνας τα πήρε στα χέρια του, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της δωροληψίας.

Τα στοιχεία δείχνουν πως είχε ζητήσει αμοιβή κι από άλλους ασθενείς

Φαίνεται από τα ευρήματα των «αδιάφθορων» ότι ο ίδιος γιατρός είχε ζητήσει και λάβει και άλλα «φακελάκια».

Από άλλους ασθενείς αφού όπως ανακοινώθηκε κατά την έρευνα του γραφείου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις επί πλέον επιστολικοί φάκελοι με 1750 ευρώ.

Διερευνάται η προέλευση των υπόλοιπων χρημάτων

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων χρηματικών ποσών.

Αυτό γιατί οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων θεωρούν βέβαιο ότι τα χρήματα προέρχονται από άλλους ασθενείς, οι οποίοι υπεβλήθησαν τις προηγούμενες ημέρες σε ανάλογες επεμβάσεις δίνοντας τα χρήματα στον συγκεκριμένο γιατρό.

Θα σχηματιστεί νέα δικογραφία

Βέβαιο είναι ότι θα βρεθούν και θα σχηματισθεί από τους «αδιάφθορου» και συμπληρωματική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η σύλληψη κι άλλου χειρουργού με προσημειωμένα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψη του συγκεκριμένου γιατρού, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, είχαν γίνει αποδέκτες καταγγελίας από γυναίκα ασθενή ότι χειρουργός της ζήτησε μετά την επέμβαση το ποσό των 800 ευρώ.

Κατέφυγε κι εκείνη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ο γιατρός αυτός συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις