ΙΕΠ: Πόσα χρόνια χρειάζονται για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΛΛΑΔΑ

ΙΕΠ: Πόσα χρόνια χρειάζονται για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μία δεκαετία εκτίμησε ότι χρειάζεται μέχρι την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», ο κ. Κουζέλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κεντρική σκέψη είναι να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις. «Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα […]

26.12.2017 | 08:43

Μία δεκαετία εκτίμησε ότι χρειάζεται μέχρι την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», ο κ. Κουζέλης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κεντρική σκέψη είναι να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις. «Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ’ Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία».

«Και επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητείται», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι να το πετύχουμε αυτό -που εκτιμώ ότι χρειάζεται περίπου μια δεκαετία- θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου Πανελλαδικών».

Σε ερώτηση, δε, για το εάν το Ινστιτούτο έχει προτείνει τη διενέργεια ενδιάμεσων Πανελλαδικών τον Ιανουάριο, ο Γεράσιμος Κουζέλης τόνισε: «Αυτό δεν περιλαμβάνεται στη δική μας πρόταση. Η λογική μας ήταν το απολυτήριο του Λυκείου να βαθμολογείται βάσει κυρίως της ενδοσχολικής και δευτερευόντως την κοινά κεντρικά οργανωμένη εξέταση. Αντιστρόφως, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο ενδοσχολικός βαθμός να παίζει σαφώς μικρότερο ρόλο».

Exit mobile version