Είτε για πρωινό, είτε για σνακ οι μπάρες είναι τα ιδανικά energy bites που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τσάντα μας.
Σκεφτείτε μάλιστα, να τις έχουμε φτιάξει μόνοι μας, με υλικά που ξέρουμε.
Δες τις συνταγές, για τις μπάρες που κάνουν θραύση:
Νηστίσιμες σοκολατένιες μπάρες με ταχίνι
Χρειάζεσαι
250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
200 γρ κορνφλέικς
100 γρ ξηροί καρποί προαιρετικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα γυάλινο μπολ στερεωμένο επάνω από μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα κορν φλεικς και προαιρετικά τους ξηρούς καρπούς
Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι επάνω σε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για 2 ώρες τουλάχιστον.
Κόβουμε σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.
Με βρώμη και σοκολάτα
Σπιτικές μπάρες σοκολάτας με βρώμη που φτιάχνονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά και λερώνεις μόνο μια κατσαρόλα! Super γρήγορες και εύκολες για να έχεις ένα υγιεινό πρωινό όλη την εβδομάδα!
Χρειάζεσαι
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι ινδική καρύδα
1 1/4 φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Λιώνουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλαστο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας τακτικά γιατί μπορεί εύκολα να καεί.
Το βγάζουμε από το μάτι μόλις λιώσουν όλα και προσθέτουμετη βρώμη, τη σοκολάτα και τη βανίλια και την καρύδα.
Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει εντελώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το απλώνουμε με ένα πλάστη και το αφήνουμε να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο
Μόλις δέσει το κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή ακόμα και στην κατάψυξη.
Με μπανάνα και βρώμη
Υλικά
1,5 φλιτζάνι μπανάνα σε πουρέ (περίπου 3 μεσαίες μπανάνες)
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι φιστίκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1/2 φλιτζάνι ηλιόσπορος
1/2 του φλιτζανιού φιλέ αμύγδαλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων ή κανονικό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολα για να μπορούμε να βγάλουμε τις μπάρες πιο εύκολα
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρέ.
Ανακατεύουμε τη βανίλια με την μπανάνα.
Προσθέτουμε τη βρώμη μέσα στο μίγμα της μπανάνας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μίγμα μπανάνας – βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Με ένα κουτάλι πιέζουμε για να συμπιεστεί καλά το μείγμα και να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το ταψί. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αν δεν έχει το ίδιο πάχος δεν θα ψηθεί σωστά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα ένα πλάστη.
Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στις άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, εγώ το άφησα για μια νύχτα και στη συνέχεια κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Tip: Αυτές οι μπάρες δεν είναι πολύ γλυκές. Αν προτιμάς κάτι πιο γλυκό μπορείς πάντα να προσθέσεις κάποια γλυκαντική ουσία. Φυσικά μπορείς να τις απογειώσεις και με ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα.