Το μόνο που απαιτείται για αυτό, είναι η σωστή τεχνική στην προετοιμασία του, που περιλαμβάνει έξι μαγειρικά κόλπα, που πρέπει να εφαρμόσετε.
Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποικιλία πατάτας
Οι πατάτες για τον τέλειο πουρέ λιώνουν σωστά και κάτι τέτοιο σημαίνει, πως ιδανικές είναι όσες περιέχουν περισσότερο άμυλο και απορροφούν τα υγρά της συνταγής.
Αλατίστε το νερό στον κατάλληλο χρόνο
Οταν οι πατάτες μαγειρεύονται, οι κόκκοι αμύλου διογκώνονται και απορροφούν το νερό και μαζί και το αλάτι. Ετσι δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε τόσο πολύ στο τέλος, ενώ το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει γευστικά.
Βάλτε κρύο νερό αντί για καυτό
Αφού καθαρίσετε τις πατάτες, μπορείτε να τις βάλετε να βράσουν σε κρύο νερό, όχι σε καυτό, ώστε να βράσουν ολόκληρες και να μαλακώσουν ομοιόμορφα.
Στραγγίστε τις πατάτες μετά το βράσιμο
Αν θέλετε να πετύχετε ένα βελούδινο, σφιχτό πουρέ και όχι ένα νερουλό αποτέλεσμα, το επόμενο μυστικό είναι να στραγγίσετε τις πατάτες αμέσως μετά το βράσιμο τους, μέχρι να στεγνώσουν.
Αφήστε τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Ηρθε η στιγμή που πρέπει να αναμείξετε το βούτυρο με τις βραστές πατάτες και να δημιουργήσετε τον πουρέ. Αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα προσθέστε το και συμπληρώστε με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Με τον τρόπο αυτό θα απορροφηθεί ευκολότερα.
Δώστε υπέροχη γεύση
Προσθέστε τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα στις λιωμένες πατάτες και ανακατέψτε τες ενώ βράζουν, για να δέσει ο πουρές και να αποκτήσει υπέροχη γεύση.