Σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια έκαναν «ντου» μέλη του Ρουβίκωνα σήμερα το πρωί, προκαλώντας φθορές.
Συγκεκριμένα, στις 10:05 μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο συμβολαιογραφείο και προκάλεσαν φθορές σε ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές και εκτυπωτές, τα οποία περιέλουσαν με αλατόνερο.
Όπως αναφέρει η ομάδα Ρουβίκωνας σε ιστότοπο του αναρχικού χώρου:
«Σήμερα στις 10:05 πραγματοποίησαμε παρέμβαση στο συμβολαιογραφείο της Ουρανίας Καυμενάκη( Θεμιστοκλεους 42 2ορ όροφος ) που πληστιριάζει πρώτες κατοικίες για λογαριασμό της Eurobank και καταστρέψαμε ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές και εκτυπωτές με αλατόνερο». Μάλιστα συμπληρώνουν πως αργότερα θα αναρτήσουν νέο κείμενο για την ενέργειά τους, αλλά και βίντεο από την επίθεση.
Αναλυτικά το κείμενο του Ρουβίκωνα για την επίθεση στο συμβολαιογραφείο:
«Για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχουν γραφτεί πολλά. Από τη μία η κρατική ανάγκη για εισροή χρημάτων στα ταμεία, από την άλλη η ταξική αντίσταση υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας. Τα αφεντικά, οι τραπεζίτες και η δικαιοσύνη βλέπουν μονάχα χρωστούμενα και μεθόδους αποπληρωμής αυτών, εμείς βλέπουμε ανθρώπους της τάξης μας να ζουν μονίμως με την απειλή μιας ζωής δίχως στέγη.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ : Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, ο ρεφορμισμός της αριστεράς, που στην ελλάδα εκφράζεται κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει παρουσιάζωντας μία ψεύτικη καθαρότητα. Στη συγκεκριμένη ιστορική υλική συγκυρία, πολιτικά, χρησιμοποιεί το επιχείρημα ( το οποίο ταυτίζεται με τα επιχειρήματα της Ένωσης συμβολαιογραφών ) ότι αυτοί οι οποίοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς εμποδίζουν πλειστηριασμούς βιλών και άλλα σχετικά προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους
Η απάντηση του ταξικού κινήματος στους Συριζαίους, τους τραπεζίτες και τους συμβολαιογράφους-κοράκια: Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν βαθιά ταξική πολιτική. Η πλειοψηφεία των ακινήτων που έχουν βγει στο σφυρί ή που είναι προγραμματισμένα να πλειστηριαστούν είναι χαμηλού κόστους πρώτες κατοικίες. Ας γλιτώσουν 10 βίλες αρκεί να σωθεί ένα φτωχόσπιτο. Πρώτα ενδιαφερόμαστε για την άμυνα της λαϊκής κατοικίας και ύστερα για την πλήξη της αντίπαλης τάξης.
Η πραγματικότητα είναι πως σε μια χώρα με 20.000 άστεγους και 400.000 άδεια σπίτια, οι ντόπιοι κρατικοί μηχανισμοί, υπό τις εντολές τις Ε.Ε επιχειρούν μια λυσσαλέα αναβάθμιση αυτών των δύο αριθμών προκειμένου να καλυφθούν οι όροι που θέτει το ΔΝΤ. Εμείς το κάνουμε ξεκάθαρο όσο ποτέ: Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι θεωρούν πως θα τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν τις δικές του οικονομικές ανάγκες πάνω από τη δική μας ανάγκη για στέγη και ζωή.
Η περίπτωση της Ουρανίας Καϋμενάκη: Η παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε σήμερα στις 10:05 στο γραφείο της Καϋμενάκη ήτανε πολιτικά επιβεβλημένη, όχι από εμάς αλλά από την ίδια και το έργο της. Η ιστορία της έχει ως εξής: Χρόνια στεγασμένη στο 2ο όροφο της θεμιστοκλεόυς 42, οικονομικά άνετη ώστε να λείπει και για μέρες ολόκληρες από εκεί φορτώνοντας όλη τη δουλειά στις 2 εργαζόμενες της. Η ίδια, για λογαριασμό το τραπεζικού ομίλου της Eurobank, αναλαμβάνει πλειστηριασμούς κυρίως πρώτης κατοικίας από τις πρώτες ήδη μέρες που ξεκίνησαν. Τα ήδη πολλά κέρδη της από τη συγκεκριμένη δουλειά εκτοξεύθηκαν. Η ίδια όμως, βλέποντας τις αυξανόμενες επιθέσεις ενάντια σε συναδελφικά της γραφεία που επίσης πλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες, θέλησε να αποχωρήσει, όμως ο τραπεζικός όμιλος για τον οποίο δουλεύει 3 χρόνια τώρα την απείλησε και έτσι η Ουρανία Καϋμενάκη έκανε εγγραφή ( από νωρίς κιόλας ) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών.
Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτήν είναι το εξής: γνωρίζουμε ότι δέχεται απειλές και πως θέλει να αλλάξει διεύθυνση κατοικίας και εργασίας αλλά και το ονοματεπώνυμο της. Την παροτρύνουμε να το κάνει μαζί με την αποχώρηση της από τους πλειστηριασμούς διότι όσο συνεχίζουν την επίεθση αυτοί, τόσο θα αναβαθμίζουμε την αντεπίθεση εμείς, και έχουμε αποδείξει ότι η αντεπίθεση μας είναι πάντα απόλυτα στοχευμένη.
Υ.Γ Επιλέξαμε να καταστρέψουμε τους υπολογιστές, τους εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο γραφείο της, με αλατόνερο, τόσο για πολιτικούς όσο και για επιχειρησιακούς λόγους».