Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντάισελμπλουμ: Πολλές χώρες έλεγαν “ως εδώ”, δεν πιστεύουμε την Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Πολλές χώρες έλεγαν “ως εδώ”, δεν πιστεύουμε την Ελλάδα

Έχοντας αφήσει πίσω τον τίτλο του Προέδρου του Eurogroup,  ο σκληρός Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλά στους Financial Times για όλους. «Όλα έγιναν πιο εύκολα για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε είναι μια εντελώς […]

Έχοντας αφήσει πίσω τον τίτλο του Προέδρου του Eurogroup,  ο σκληρός Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλά στους Financial Times
για όλους.

«Όλα έγιναν πιο εύκολα για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση », δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλά και για το καλοκαίρι του 2015 λέγοντας πως παρά τις φήμες ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ήθελαν ένα Grexit το καλοκαίρι του 2015, όταν τα πράγματα με την Ελλάδα έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, ήταν χώρες της κεντρικής όσο και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εκείνες που το ζητούσαν.

Πολλές από αυτές, λέει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα.

«Πίσω από την στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν “ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B”» αναφέρει και τονίζει ότι ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».

Παραδέχεται τέλος πως κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των προγραμμάτων ήταν «υπερβολικά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις