Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Tips για να γίνει αμέσως “βούτυρο” το σκληρό κρέας
PLUS

Tips για να γίνει αμέσως “βούτυρο” το σκληρό κρέας

Βάλατε όλη σας τη μαεστρία,  αλλά αυτό τίποτα. Ακόμα και η μαμά, δεν μας έδωσε τη λύση για να μαλακώσει το κρέας! Επειδή όμως υπάρχει, διαβάστε και δεν θα χρειάζεστε την βοήθεια κανενός: Πάντα από την προηγούμενη ημέρα πρέπει να προηγείται μια μαρινάδα με σίγουρα ένα όξινο συστατικό όπως κρασί, λεμόνι, ούζο ή ακόμα και […]

Βάλατε όλη σας τη μαεστρία,  αλλά αυτό τίποτα. Ακόμα και η μαμά, δεν μας έδωσε τη λύση για να μαλακώσει το κρέας!

Επειδή όμως υπάρχει, διαβάστε και δεν θα χρειάζεστε την βοήθεια κανενός:

Πάντα από την προηγούμενη ημέρα πρέπει να προηγείται μια μαρινάδα με σίγουρα ένα όξινο συστατικό όπως κρασί, λεμόνι, ούζο ή ακόμα και μαγειρική σόδα.

Το τσιγάρισμα γίνεται πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά καθώς έτσι κλειδώνονται όλοι οι χυμοί και η υγρασία του κρέατος.

Στο βράσιμο ειδικότερα στα κοκκινιστά προσθέτουμε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και δεν τεντώνουν σε έντονη θερμοκρασία.

Αν το κρέας είναι για το φούρνο και ειδικότερα στο γιουβετσάκι προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ή αντίστοιχα αν έχουμε μόνο ψήσιμο χωρίς σάλτσες, 10 λεπτά πιο πριν τυλίγουμε το κρεατάκι μας με φέτες από ακτινίδιο.

Προσοχή

Βάλτε μόνο 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και μόνο για 10 λεπτά με το ακτινίδιο.
Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και μπύρα η οποία είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις