«Δεν ασχολούμαστε με την κ. Μεγαλοοικονόμου» έλεγαν συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη μετά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Την ίδια ώρα, σημείωναν με νόημα ότι «την απάντηση θα την πάρει στις εκλογές».
«Υπάρχει όμως ένα ηθικό θέμα για τον κ. Τσίπρα. Πιστεύαμε ότι το ήθος του δεν επέτρεπε να δέχεται βουλευτές εκλεγμένους με τη σημαία άλλου κόμματος. Από σήμερα το ηθικό αυτό πλεονέκτημα τίθεται σε αμφιβολία» έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι.
Υπενθυμίζεται πως η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ψήφισε «ναι» σε όλα στο πολυνομοσχέδιο και προσχώρησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Μεγαλοοικονόμου, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του ζητά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ εντασσόμενη στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Με την σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στο προεδρείο της Βουλής με την οποία αποδέχεται το αίτημά της.
Η επιστολή της κ. Μεγαλοοικονόμου προς τον πρωθυπουργό ανέφερε:
«Αξιότιμε κ. πρόεδρε
Σας δηλώνω τη βούλησή μου όπως προσχωρήσω ως συνεργαζόμενη βουλευτής στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου».
Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε την ένταξη της Θ. Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως εξής: «Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται- όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες για αξιολογήσεις στο παρελθόν».
Σημειώνεται ότι μετά την επιστροφή Τσίπρα από την Κύπρο, για την οποία αναχωρεί σήμερα, η Θ. Μεγαλοοικονόμου θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσουν σε ποιες επιτροπές της Βουλής θα συμμετάσχει.
Μεγαλοοικονόμου: Γιατί εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ
Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ, η κ. Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια.
Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε.
Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.