Μια από τις πιο συνηθισμένες απορίες που ακούμε συχνά από νοικοκυρές είναι ο τρόπος που μπορεί να ελεγχθεί αν ένα αυγό είναι χαλασμένο πριν το σπάσουμε. Η λύση όμως υπάρχει και είναι απλή: Αρχικά γέμισε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν το αυγό βουλιάξει στον πάτο τότε ξέρεις ότι είναι […]
Μια από τις πιο συνηθισμένες απορίες που ακούμε συχνά από νοικοκυρές είναι ο τρόπος που μπορεί να ελεγχθεί αν ένα αυγό είναι χαλασμένο πριν το σπάσουμε.
Η λύση όμως υπάρχει και είναι απλή:
Αρχικά γέμισε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν το αυγό βουλιάξει στον πάτο τότε ξέρεις ότι είναι καλό. Αν βουλιάξει αλλά στέκεται στη μύτη του τότε και πάλι είναι καλό αλλά θα πρέπει να το καταναλώσεις άμεσα αφού δε θα είναι καλό για πολύ ακόμα. Αν επιπλεύσει, πέτα το.
Ο λόγος που τα παλιά αυγά επιπλέουν είναι γιατί όσο παλιώνουν χάνουν πολύ από το υγρό τους. Το υγρό στο εσωτερικό του αυγού εξατμίζεται από τους πόρους που υπάρχουν στο τσόφλι και γι’ αυτό επιπλέουν αντί να βουλιάζουν.
Πάντα να πετάς αυγά που έχουν περίεργη όψη ή οσμή.