Στην δήλωση ότι η Beat δεν φοροδιαφεύγει προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Εξήγησε ότι πριν τρεις εβδομάδες μεγάλο κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκε την εταιρεία και πραγματοποίησε φορολογικό έλεγχο στον οποίο δεν βρέθηκε τίποτα.
Ανέφερε μάλιστα ότι και σε ασφαλιστικό έλεγχο που έγινε δεν προέκυψε ένδειξη φοροαποφυγής.
Ο κ. Δρανδάκης έκανε λόγο για συκοφαντίες από πλευράς του Θύμιου Λυμπερόπουλου, πρόεδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής.
Ανέφερε ότι έχει στείλει εξώδικο στον κ. Λυμπερόπουλο ώστε να ανακαλέσει τα όσα έχει πει εναντίον του και έκανε γνωστό ότι προχωρά σε αγωγή εναντίον του για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.
«Ο κ. Λυμπερόπουλος, με σειρά δηλώσεών του στον Τύπο και συστηματική αρθρογραφία έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς που πλήττουν βάναυσα το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της BEAT έναντι των πελατών, των συναλλασσομένων, των εργαζομένων και εν γένει του καταναλωτικού κοινού. Προκαλούν κατ’ αυτόν τον τρόπο περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη» τόνιζαν τότε πηγές από την εταιρεία.
«Οι ανυπόστατες αυτές αναφορές, με ταυτόχρονη χρήση απαράδεκτου λεξιλογίου και εξαπόλυση χαρακτηρισμών και υπαινιγμών, αν και αστειότητες ως προς την ουσία τους, υπερέβησαν κάθε όριο ανοχής, καθώς επηρεάζουν την επαγγελματική υπόσταση και τη λειτουργία της εταιρείας. Η αλήθεια, όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί, αλλά σκοπίμως ή υπόπτως κάποιοι επιμένουν να αγνοούν, είναι ότι η εταιρεία BEAT έχει νόμιμα συσταθεί το έτος 2011, δεν εδρεύει σε κανένα φορολογικό παράδεισο και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε offshore εταιρεία, εδρεύουσα σε οποιονδήποτε φορολογικό παράδεισο ανά τον κόσμο, ούτε ως μέτοχος ούτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα.
Η εταιρεία BEAT έχει ελληνικό ΑΦΜ, έχει κλείσει έξι φορολογικές χρήσεις από τη σύστασή της μέχρι το 2016 και συμμορφώνεται πλήρως στη φορολογική νομοθεσία. Απασχολεί σήμερα προσωπικό 106 ατόμων στην Αθήνα, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, με υψηλές αποδοχές, δεδομένου ότι πρόκειται κατά κύριο λόγο για εργαζόμενους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο» ανέφεραν τότε στελέχη της BEAT.
«Στη ΒEAT, για ένα μεγάλο διάστημα, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την καθημερινότητα μας στο αύριο που χτίζουμε, και όχι στο χθες το οποίο μας προκαλούσε καθημερινά, με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε στο σημείο που, η ανοχή μας μπορεί να εκλαμβανόταν ως αδυναμία. Και πήραμε την απόφαση να δράσουμε. Η Beat ήταν πάντα υπόδειγμα – όχι μόνο καινοτομίας και εξωστρέφειας, αλλά και υπόδειγμα νομιμότητας. Για το λόγο αυτό, δεν θα ανεχθούμε τα ψέματα και τη λασπολογία, απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Είναι κάτι που μας ζήτησαν έντονα οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και η αγορά μας. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με βάση κανόνες, και κάτω από ένα κράτος Δικαίου. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο και εκεί καταφεύγουμε, ζητώντας αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία από τους συκοφάντες, για να μπει οριστικά τέλος στους ανυπόστατους και υβριστικούς ισχυρισμούς τους. Παράλληλα, θα προστατεύσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον για να μείνει αφοσιωμένο στην παραγωγή ακόμα περισσότερης καινοτομίας, τεχνολογίας, και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην χώρα μας», κατέληγε ο κ. Δρανδάκης.