Πώς μπορείς να αντισταθείς σε αυτές τις πατάτες των εστιατορίων; Ναι, αυτές που είναι κρατσανιστές απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Η γνωστή ιστοσελίδα μαγειρικής Greatist αποκαλύπτει βήμα- βήμα τον τρόπο να τις πετύχεις. Βήματα: Προτίμησε τις κοκκινωπές πατάτες Μπέρμπανκ Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια. Μην τα κάνεις πολύ λεπτά, γιατί έτσι το μόνο που […]
Πώς μπορείς να αντισταθείς σε αυτές τις πατάτες των εστιατορίων;
Ναι, αυτές που είναι κρατσανιστές απ’ έξω και μαλακές από μέσα.
Η γνωστή ιστοσελίδα μαγειρικής Greatist αποκαλύπτει βήμα- βήμα τον τρόπο να τις πετύχεις.
Βήματα:
Προτίμησε τις κοκκινωπές πατάτες Μπέρμπανκ
Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια.
Μην τα κάνεις πολύ λεπτά, γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις κάψεις απ΄έξω και να μην τις ψήσεις καθόλου από μέσα.
Το μυστικό συστατικό
Αφού τις έχεις κόψει, σκούπισε καλά τις πατάτες ώστε να απομακρυνθεί το νερό και περίχυσέ τες με μία κουταλιά από κορν φλάουερ, το οποίο είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Γιατί; Το κορν φλάουερ απορροφά όλη την περίσσεια υγρασία με αποτέλεσμα οι πατάτες να γίνονται τραγανές απ΄έξω.
Στη συνέχεια ρίξε ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τες με το χέρι για να πάει παντού.
Άπλωσε τες ομοιόμορφα στο ταψί και πρόσεξε να μην είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ή η μία πάνω στην άλλη.
Ψήσε τις στους 230 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά και φρόντισε στο ενδιάμεσο να τις επιβλέπεις. Έτσι θα έχεις αυτή την τραγανή κρούστα που θέλεις χωρίς κόπο…!