Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Πόλεμος” Σαμαρά- κυβέρνησης: Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Πόλεμος” Σαμαρά- κυβέρνησης: Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες

Το Μέγαρο Μαξίμου έφερε χθες στο προσκήνιο και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λίγο μετά την Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, έφερε στη δημοσιότητα βίντεο, με θέσεις που στο παρελθόν είχε εκφράσει σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Σαμαράς. Το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, διερωτάται αν «συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο […]

Το Μέγαρο Μαξίμου έφερε χθες στο προσκήνιο και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λίγο μετά την Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, έφερε στη δημοσιότητα βίντεο, με θέσεις που στο παρελθόν είχε εκφράσει σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Σαμαράς. Το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, διερωτάται αν «συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του  στις 28/11/2009 έλεγε πως εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes “να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω” και πως “είμαι μαζί με τις κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις;».

Το βίντεο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Στο ερώτημα του γραφείου Τύπου απαντούν σημειώνοντας πως «οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται», ενώ συμπληρώνουν πως «ξέρει όλος ο κόσμος, πως Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την “ενιαία ονομασία για καθε χρήση”, όπως και συνέβη μέχρι σήμερα».

«Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες και άγαρμπα fake news», προσθέτουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Απαντώντας στη διαρροή του τέως πρωθυπουργού, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι του συστήνουν «ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και όλα θα πάνε καλά», παραπέμποντας στο σχόλιό του για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις