Παραιτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ανάρτηση της αλβανικής σημαίας (pic)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ανάρτηση της αλβανικής σημαίας (pic)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα της ανάρτησης αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική, στο πλαίσιο ειδικής τελετής για την έναρξη μαθημάτων αλβανικής γλώσσας σε παιδιά 2ης και 3ης γενιάς. Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε γονείς, οι οποίοι ζήτησαν να μην γίνουν στο εν […]

27.01.2018 | 13:48

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα της ανάρτησης αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική, στο πλαίσιο ειδικής τελετής για την έναρξη μαθημάτων αλβανικής γλώσσας σε παιδιά 2ης και 3ης γενιάς.

Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε γονείς, οι οποίοι ζήτησαν να μην γίνουν στο εν λόγω σχολείο τα μαθήματα, την ώρα που η Β/θμια Εκπαίδευση διαβεβαιώνει πως θα βρεθεί άλλο σχολείο.

Η παραίτηση  του διευθυντή θα εξεταστεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Τι συνέβη

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά προχώρησαν σε κατάληψη, υποστηρίζοντας ότι την Κυριακή είχε προγραμματιστεί μάθημα για 40 και πλέον άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς να έχει υπάρξει νωρίτερα κάποια σχετική ενημέρωση.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι είδαν την ελληνική σημαία να έχει κατεβεί από τον ιστό της, ενώ δίπλα της υπήρχε η αλβανική.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή ώστε τα παιδιά του σχολείου να κάνουν κατάληψη, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους, ενώ δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένα από την ύπαρξη της αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική.

Ο Διευθυντής της 2βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, από την πλευρά του ανέφερε:

«Πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητος Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα. Κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα με το σύλλογο Ρωσόφωνων στην Κοραή. Για να γίνει αυτό έπρεπε να κατατεθεί αίτηση σε κάποιο σχολείο και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία παραχώρησης αίθουσας, κάτι που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο».

Η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου του Σχολείου

Exit mobile version