Γραμματικάκης: Βλάπτουν τα παιδιά τους όσοι διαδίδουν σημεία και τέρατα για τον εμβολιασμό

ΕΛΛΑΔΑ

Γραμματικάκης: Βλάπτουν τα παιδιά τους όσοι διαδίδουν σημεία και τέρατα για τον εμβολιασμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποφυγή των εμβολιασμών. Διότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι δε φτάσαμε ποτέ στο φεγγάρι δεν βλάπτουν κανέναν άλλο πέραν από τους ίδιους. Εκείνοι, όμως, που διαδίδουν σημεία και τέρατα εναντίων των εμβολιασμών βλάπτουν όχι […]

27.01.2018 | 10:21

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποφυγή των εμβολιασμών. Διότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι δε φτάσαμε ποτέ στο φεγγάρι δεν βλάπτουν κανέναν άλλο πέραν από τους ίδιους. Εκείνοι, όμως, που διαδίδουν σημεία και τέρατα εναντίων των εμβολιασμών βλάπτουν όχι μόνον τον διπλανό τους, αλλά και τα ίδια τους τα παιδιά».

Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την αυξανόμενη επιφυλακτικότητα ως προς τον εμβολιασμό στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης των εμβολιασμών. «Υπάρχει μία βεβαιότητα: Τα κράτη-μέλη ελάχιστα μπορούν να πετύχουν από μόνα τους. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός και ενδέχεται να διογκωθεί, αν δεν υπάρξει κατάλληλη αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε.

Μιλώντας για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς, επισήμανε ότι το 2017 είχαν παρατηρηθεί 20.000 περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπήρξαν 1.000 κρούσματα, δύο εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.

Τέλος, ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι ίσως δύσκολο να εξαλειφθεί πλήρως, μπορεί όμως να περιοριστεί αισθητά, αν η ΕΕ προχωρήσει σε κατάλληλες δράσεις. Όπως είπε, πέρα από την καταπολέμηση της διασποράς των ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων, «το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία προγραμμάτων που θα στοχεύουν στον εμβολιασμό κοινωνικών ομάδων που είναι πιο ευάλωτες ή παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού». «Η συντονισμένη δράση, σε συνεργασία βέβαια και με τα εθνικά συστήματα υγείας, είναι το κλειδί για την αλλαγή μίας επικίνδυνης κατάστασης» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.

Exit mobile version