Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύεις τα μακαρόνια θα καθορίσει το πόσο θα επιβαρύνουν τη σιλουέτα σου. Σάλτσες με ό,τι μπορεί να χωρέσει ο νους μας, κρέμες γάλακτος και τυριά που απλώνονται ανεβάζουν τα επίπεδα γεύσης αλλά και τα κιλά.
Οι περισσότεροι αμέσως μετά το τέλος του βρασμού προσθέτουν στα μακαρόνια βούτυρο ή λάδι για νοστιμιά.
Μια διάσημη σεφ, η Giada de Laurentiis μας δίνει μια εξαιρετική ιδέα και δείχνει τον -πραγματικά πολύ απλό- τρόπο να κάνουμε τα μακαρόνια πιο νόστιμα και πιο υγιεινά.
«Ενα πολύ απλό τρικ μπορεί να κάνει την μακαρονάδα πιο νόστιμη και πιο υγιεινή. To «κλειδί» βρίσκεται στο αλάτι.
«Αν αυξήσετε την ποσότητα του αλατιού που βάζετε κατά τη διάρκεια του βρασμού, θα δείτε ότι δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε βούτυρο ή λάδι μετά το βρασμό».
Αν τα μακαρόνια δεν αλατιστούν καλά κατά τη διάρκεια του βρασμού, τότε η «νερόβραστη» γεύση τους θα σας οδηγήσει στη χρήση πρόσθετου μαγειρικού λίπους. Δοκιμάστε να αυξήσετε την ποσότητα του αλατιού και θα δείτε διαφορά στη γεύση τους.