Αν και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε αντικολλητικά τηγάνια, δεν έχουμε καταργήσει όσα είχαμε στο ντουλάπι μας. Κι αυτά, που σκουριάζουν πολύ πιο εύκολα, θέλουν άλλη… αντιμετώπιση. Αν το τηγάνι σας σκουριάσει, μπορείτε μετά το πλύσιμο να το βάλετε σε μία λεκάνη, η οποία περιέχει 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι και ζεστό νερό. Τρίψτε το με […]
Αν και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε αντικολλητικά τηγάνια, δεν έχουμε καταργήσει όσα είχαμε στο ντουλάπι μας.
Κι αυτά, που σκουριάζουν πολύ πιο εύκολα, θέλουν άλλη… αντιμετώπιση.
Αν το τηγάνι σας σκουριάσει, μπορείτε μετά το πλύσιμο να το βάλετε σε μία λεκάνη, η οποία περιέχει 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι και ζεστό νερό.
Τρίψτε το με μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα, σκουπίστε και εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα από φυτικό έλαιο, πριν από τη χρήση ή την αποθήκευσή του.
Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχάσετε με τίποτα, είναι πως αυτό ισχύει μόνο για σκεύη που δεν είναι αντικολλητικά.