Απόψε το φαντασμαγορικό τριπλό «σόου» στον ουρανό

PLUS

Απόψε το φαντασμαγορικό τριπλό «σόου» στον ουρανό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αντίστροφη μέτρηση για το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα συμβεί σήμερα- το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 ετών, το οποίο το ίδιο βράδυ θα «εξαφανιστεί» από τον ουρανό καθώς θα συμβεί και ολική έκλειψη. Θα υπάρξει μια ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης, στη διάρκεια της οποίας τρία φαινόμενα σχεδόν θα συμπέσουν: η πανσέληνος, το κοντινό πλησίασμα του δορυφόρου […]

31.01.2018 | 09:30

Αντίστροφη μέτρηση για το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα συμβεί σήμερα- το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 ετών, το οποίο το ίδιο βράδυ θα «εξαφανιστεί» από τον ουρανό καθώς θα συμβεί και ολική έκλειψη.

Θα υπάρξει μια ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης, στη διάρκεια της οποίας τρία φαινόμενα σχεδόν θα συμπέσουν: η πανσέληνος, το κοντινό πλησίασμα του δορυφόρου μας στη Γη και η ολική έκλειψη της Σελήνης.

Όσοι καταφέρετε να μείνετε ξύπνιοι απόψε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το φαντασμαγορικό σόου.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό στους κατοίκους του Βορείου Ημισφαιρίου και φυσικά στην Ελλάδα.

Η Σελήνη, ο δορυφόρος της Γης έχει πλησιάσει στο κοντινότερο σημείο των τελευταίων 150 ετών, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι από τη Γη φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερο και κατά 30% πιο φωτεινό.

Για την ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος που έχουμε δει στη ζωή μας. Η τελευταία φορά που καταγράφηκε το ίδιο φαινόμενο, ήταν στις 31 Μαρτίου 1866!  Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για ένα δίωρο, το οποίο θα είναι διαφορετικό για κάθε χώρα, λόγω της διαφοράς στην ώρα, αλλά και στο γεωγραφικό πλάτος και μήκος.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό στην Ανατολική Ασία, σε περιοχές του Ατλαντικού, στις δυτικές ακτές της Βορείου Αμερικής, στις ανατολικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής και στην Ευρώπη.

Οι δύο επόμενες φορές που η ολική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσει με τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2028 (αλλά τότε δεν θα υπάρχει υπέρ-Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι δεν θα βρίσκεται στο περίγειο του) και στις 31 Ιανουαρίου 2037 (τότε θα υπάρχει υπερ-Σελήνη).

Η NASA, θα καλύψει ζωντανά μέσω διαδικτύου το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι, καθώς: «Όσοι δεν θα είναι σε θέση να το δουν, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα 150 χρόνια για να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Exit mobile version