Η σημερινή συγκυρία για να βρεθεί λύση με την πΓΔΜ είναι η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Σταύρος Θεοδωράκης. «Οι γείτονες μας, να υπογράψουν μια διεθνή συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυτά που τους ζητάμε και θα τους δεσμεύει για αλλαγές στο Σύνταγμα τους. Κάτι τέτοιο άλλωστε έγινε και το […]
Η σημερινή συγκυρία για να βρεθεί λύση με την πΓΔΜ είναι η καλύτερη τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Οι γείτονες μας, να υπογράψουν μια διεθνή συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυτά που τους ζητάμε και θα τους δεσμεύει για αλλαγές στο Σύνταγμα τους. Κάτι τέτοιο άλλωστε έγινε και το 1995 με την Ενδιάμεση Συμφωνία», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι: σύνθετη ονομασία, για όλες τις χρήσεις και παράλληλα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία και θα αφαιρεθούν από τα επίσημα κείμενα τους οι αλυτρωτικές αναφορές.
«Στα ανατολικά υπάρχει ένας εκρηκτικός Ερντογάν. Πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας, στη Θράκη, στο Αιγαίο, την Κύπρο και όχι στα βόρεια σύνορα μας», λέει. Για τον αν θα στηρίξουν στη Βουλή την πρόταση της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει πως «στην πρόταση Τσίπρα θα απαντήσουμε, όταν δούμε την πρόταση. Προς το παρόν βλέπουμε μια διχασμένη κυβέρνηση».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στα συλλαλητήρια υποστηρίζει ότι η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη έδειξε ότι ακροδεξιά στοιχεία είχαν το πάνω χέρι και υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικοί πρέπει να ακούν τον λαό κι όχι να κρύβονται πίσω του και απαιτείται να συγκρούονται και με το λαϊκό αίσθημα. Το έχουν κάνει και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης».
Επικρίνει έντονα τη στάση της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι στη ΝΔ νομίζουν ότι θα νικήσουν τον Τσίπρα, αν αντιγράψουν τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης. Στα εθνικά θέματα όμως δεν θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα, μόνον Ελλάδα». Ακόμη αφήνει αιχμές για τη στάση της Εκκλησίας, διερωτώμενος πότε είχε δίκιο τον Ιανουάριο ή τώρα.