Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία- Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία- Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση

Μία τεράστια ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στην πλατεία του Συντάγματος, για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια. Ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ο αριθμός των πολιτών, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η σημαία έχει τον ήλιο της Βεργίνας και με εμβαδό περίπου 150 τ.μ. και για την κατασκευή της χρειάστηκε η δουλειά επτά […]

Μία τεράστια ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στην πλατεία του Συντάγματος, για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ο αριθμός των πολιτών, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η σημαία έχει τον ήλιο της Βεργίνας και με εμβαδό περίπου 150 τ.μ. και για την κατασκευή της χρειάστηκε η δουλειά επτά ημερών.

Παράλληλα, πέρα από τις εκατοντάδες σημαίες που κρατούν στα χέρια τους οι συγκεντρωμένοι, μία τεράστια ελληνική σημαία κυματίζει από γερανό στο Σύνταγμα.

Γεμάτη κόσμο είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου. «Κοσμοπλημμύρα» γίνεται στην οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, στη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από τις 12 το μεσημέρι η πλατείας Συντάγματος είχε γεμίσει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Το συλλαλητήριο συντονίζουν :

  • Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης
  • Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
  • International Hellenic Association
  • Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο
  • Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
  • Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
  • Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης
  • «Φρούριο» η Αθήνα
  • Περίπου 19. 000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς εντάσεις αλλά και για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πορείας αντιεξουσιαστών.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας όπως είναι άλλωστε και λογικό, περιπολούνκαι κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

Thousands of people are demonstrating in Syntagma square protesting on the use of the term ‘Macedonia’ by FYROM in an eventual erga omnes solution, Athens, Greece on February 4, 2018. / Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για την χρήση του όρου Μακεδονία ως συνθετικό της τελικής διεθνούς ονομασίας της ΠΓΔΜ, Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις