Μόλις δοκιμάσετε αυτά τα cupcakes θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Συστατικά
Για τα cupcakes
- 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτι
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
- 50 γρ. μουστάρδα απαλή
- 700 γρ. χωριάτικο φύλλο ολικής αλέσεως
- 100 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμα
- πιπέρι
Για το frosting
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- πιπέρι
- 50 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια του 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε με τα χέρια μας ακανόνιστα τον δυόσμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη γαλοπούλα, το τυρί κρέμα, το cheddar, τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παίρνουμε 6 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές.
- Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία φλογέρα.
- Αλείφουμε τις άκρες με ελαιόλαδο και τις διπλώνουμε προς το κέντρο ώστε να φτιάξουμε ένα cupcake. Αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 cupcakes.
- Λαδώνουμε μία ειδική φόρμα για cupcakes και τα βάζουμε μέσα με την ένωση προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.
Για το frosting
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε τα cupcakes.
- Πασπαλίζουμε με το cheddar και φύλλα από θυμάρι.