Νόστιμη πίτα, χωρίς το περιττό αλεύρι της ζύμης. Ιδανική ως κυρίως πιάτο, με μια πράσινη σαλάτα. Μπορείτε να αλλάξετε την σύνθεσή της, με όποια υλικά διαθέτετε: υπόλοιπο κοτόπουλο, υπόλοιπο κρέας, λουκάνικο, μπέηκον κλπ. Υλικά 3 φέτες ζαμπόν 3 αυγά 1 ποτήρι γάλα 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο 20 γραμμάρια βούτυρο (για το ταψάκι) 100 γραμμάρια αλεύρι […]
Νόστιμη πίτα, χωρίς το περιττό αλεύρι της ζύμης. Ιδανική ως κυρίως πιάτο, με μια πράσινη σαλάτα.
Μπορείτε να αλλάξετε την σύνθεσή της, με όποια υλικά διαθέτετε: υπόλοιπο κοτόπουλο, υπόλοιπο κρέας, λουκάνικο, μπέηκον κλπ.
Υλικά
- 3 φέτες ζαμπόν
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 20 γραμμάρια βούτυρο (για το ταψάκι)
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ -Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το τυρί, αλάτι και πιπέρι
- Χτυπήστε καλά με αυγοδάρτη, ή απαλά και σταδιακά στο μίξερ χειρός
- Κόψτε το ζαμπόν σε μικρούς κύβους
- Βουτυρώστε μια φόρμα και απλώστε το ζαμπόν στον πάτο
- Απλώστε από πάνω το μείγμα, ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά –
Ακολουθήστε μας
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις