Spread σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλο για το ψωμί. Μία παραλλαγή της πραλίνας φουντουκιού με λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλα, για τα πρωινά της Κυριακής που επιτρέπεται να απολαύσουμε το πρωινό μας, έτσι όπως θέλουμε.
Τι θα χρειαστείς
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, χοντροκομμένη
80 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή φυτικό έλαιο, όπως το canola
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
Πώς θα το κάνεις
Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο microwave.
Σε ένα μπλέντερ τρίψε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη.
Πρόσθεσε το λάδι και συνέχισε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτύπα τα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίξε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε.
Μετέφερε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει αεροστεγώς και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όσο κρυώνει τόσο πιο πηχτό θα γίνεται.