Μια ωραία ευκαιρία για να καταναλώσουμε το πολύτιμο κουνουπίδι, είναι η παρακάτω συνταγή: μαζί με πατατούλες και μπέικον στον φούρνο. Υλικά 1 κουνουπίδι 3 μέτριες πατάτες 3 φέτες ζαμπόν 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, απαλό 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος Φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κόψτε τα μπουκετάκια στο κουνουπίδι […]

Μια ωραία ευκαιρία για να καταναλώσουμε το πολύτιμο κουνουπίδι, είναι η παρακάτω συνταγή: μαζί με πατατούλες και μπέικον στον φούρνο.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 3 μέτριες πατάτες
- 3 φέτες ζαμπόν
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, απαλό
- 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
- Φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα μπουκετάκια στο κουνουπίδι και βράστε τα στον ατμό για 15 λεπτά
- Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις στον ατμό για 15 λεπτά
- Στο μεταξύ κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες
- Σε πυρέξ βάλτε τα λαχανικά και το ζαμπόν -Απλώστε τα 3/4 της κρέμας και του τυριού, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
- Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και τυρί -Ψήστε για 15 λεπτά
- Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά, να ροδίσει
- Συμβουλή: Για να γίνει πιο νόστιμο το πιάτο, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με μπεσαμέλ
Ακολουθήστε μας
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
