Ο τρίφτης τυριού είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ στην κουζίνα αλλά πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πώς να τον καθαρίσουν γρήγορα απολυμαίνοντάς τον ταυτόχρονα και χωρίς να κινδυνέψουν να τραυματιστούν.
Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Περάστε με αυτό όλον τον τρίφτη για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τυριού αλλά και για να τον απολυμάνετε
Αν ο τρίφτης έχει μείνει άπλυτος για αρκετή ώρα, πάρτε ένα μπολάκι και γεμίστε το με αλάτι.
Βάλτε μέσα στο μπολ το μισό λεμόνι και πιέστε το για να συγκρατήσει κάποια ποσότητα αλατιού.
Τρίψτε με αυτό τον τρίφτη σας κάνοντάς του μια τύπου «απολέπιση».
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα τα υπολείμματα θα έχουν απομακρυνθεί.
Ξεπλύντε με λίγο νερό και ο τρίφτης σας είναι και πάλι πεντακάθαρος και έτοιμος για την επόμενη χρήση.