Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, η κατανάλωση του φρέσκου χυμού με άδειο στομάχι «καταπιέζει» το πεπτικό σύστημα και μπορεί να διαταράξει τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου.
Ο χυμός φρούτων περιέχει υψηλά επίπεδα φρουκτόζης σακχάρου, η οποία περνά γρήγορα από το στομάχι και φτάνει στο έντερο όπου και γίνεται η πέψη της.
Μόλις βρεθεί στο παχύ έντερο, η φρουκτόζη έρχεται σε επαφή με «καλά βακτήρια», τα οποία δεν έχουν σχεδιαστεί για να επεξεργάζονται τη ζάχαρη, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Παρ’ όλο που τα συμπεράσματα της έρευνας δεν επιβεβαιώνουν αν η παραπάνω διαδικασία επηρεάζει αρνητικά την υγεία, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να παραμείνουμε πιστοί στις «παλιομοδίτικες συμβουλές» απολαμβάνοντας τα γλυκά –σε μέτριες ποσότητες μετά τα γεύματα.