Δεν έχετε φάει πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα. Συστατικά 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι ½ κ.γ. κανέλλα ξύσμα από 1 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά. […]
Δεν έχετε φάει πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα.
Συστατικά
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. κανέλλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε τον χαλβά τον οποίο τον έχουμε σπάσει με τα χέρια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Αφαιρούμε απο τον κάδο το ζυμάρι και τυλίγουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 30 ίσα κομμάτια (30 γρ. ) και τα τοποθετούμε σε ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
- Διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι και μια εβδομάδα.
Tip
Τη ζύμη μπορούμε να την αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 μήνες!
Ακολουθήστε μας
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις