Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η τραγική στιγμή που Σύρος, βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγική στιγμή που Σύρος, βρίσκει θαμμένη στα ερείπια την οικογένειά του (vid)

  Σοκάρει η στιγμή που καταγράφει εικονολήπτης, όταν αντικρίζει την οικογένειά του θαμμένη στα συντρίμμια, που προκάλεσε ένα ακόμη κύμα βομβαρδισμού από τα μαχητικά του Άσαντ στην Ανατολική Γούτα της Δαμασκού. Στις εικόνες διακρίνεται να προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τη γιαγιά, την έγκυο θεία του και τέσσερα ξαδέλφια του από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας. Το […]

 

Σοκάρει η στιγμή που καταγράφει εικονολήπτης, όταν αντικρίζει την οικογένειά του θαμμένη στα συντρίμμια, που προκάλεσε ένα ακόμη κύμα βομβαρδισμού από τα μαχητικά του Άσαντ στην Ανατολική Γούτα της Δαμασκού.

Στις εικόνες διακρίνεται να προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τη γιαγιά, την έγκυο θεία του και τέσσερα ξαδέλφια του από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Syrian American Medical Society και δείχνει τον καμεραμάν να τρέχει προς ένα νοσοκομείο κρατώντας στην αγκαλιά του ένα παιδί. Είναι άγνωστο αν σώθηκε η οικογένειά του.

Τα σωστικά συνεργεία παλεύουν εδώ και μέρες να ανασύρουν επιζώντες από τα ερείπια ενώ και οι γιατροί βλέπουν τις δυνάμεις τους να εξαντλούνται.

Πάνω από 310 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους τις τελευταίες ημέρες κι εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι βομβαρδισμοί ανάγκασαν πολλούς από τους περίπου 400.000 κατοίκους της περιοχής να κοιμούνται σε υπόγεια και αυτοσχέδια καταφύγια, αλλά ούτε εκεί υπάρχει σωτηρία καθώς το καθεστώς χρησιμοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες δυτικών ΜΜΕ διατρητικές βόμβες.

«Αναγκαζόμαστε να τους περιθάλπουμε στο πάτωμα», είπε ο δρ Ουαλίντ Αουάτα περιγράφοντας μια απελπιστική κατάσταση στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, και το οποίο έγινε την περασμένη Τρίτη στόχος επίθεσης με βόμβες-βαρέλια από ελικόπτερα.

Όπως και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε υπόγεια για να προστατευθούν από τις αεροπορικές επιθέσεις.

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Απαιτείται μια άμεση κατάπαυση του πυρός λόγω του τρομακτικού αριθμού ανθρώπων που έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Πολ Ντόναχιου, της International Rescue Committee.

Ο αποκλεισμός της Ανατολικής Γούτα όπου συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι αεροπορικές επιθέσεις από ρωσικά και συριακά μαχητικά έχει φέρει σε δεινή κατάσταση τους κατοίκους, που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους από τις περιφερειακές δυνάμεις που τους είχαν ξεσηκώσει κατά του Άσαντ και τους παράτησαν αργότερα, την ώρα που οι δυνάμεις του καθεστώτος ετοιμάζονται για την τελική χερσαία επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις