Τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν, δίνει στους εργαζόμενους το υπουργείο Εργασίας μέσω της εφαρμογής «Άτλας». Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορούν να γλιτώσουν τους πολίτες από ουρές σε υπηρεσίες όπως η εφορία, το ΙΚΑ, κλπ. Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία […]
Τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν, δίνει στους εργαζόμενους το υπουργείο Εργασίας μέσω της εφαρμογής «Άτλας». Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορούν να γλιτώσουν τους πολίτες από ουρές σε υπηρεσίες όπως η εφορία, το ΙΚΑ, κλπ.
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας.
Έτσι, με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό. Προσοχή! Οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν τα ένσημα τους συνολικά και όχι ανά μήνα.
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας. Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.
Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.
Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.
Δείτε εδώ τα ένσημα.