Μετά από την κλασσική καφέ σοκολάτα, είτε γάλακτος ή υγείας, ήρθε η λευκή. Τώρα έγινε και η λευκή κλασσική, αφού η νέα ποικιλία σοκολάτας που δημιουργήθηκε είναι ροζ!
Μέσα στη βδομάδα η Barry Callebaut, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κακάο στον κόσμο, λάνσαρε σε μία VIP εκδήλωση στη Σανγκάη της Κίνας μία σοκολάτα που εδώ και χρόνια ποθούσαμε χωρίς να το ξέρουμε. Και το όνομα αυτής, ρουμπινένια σοκολάτα.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η πρώτη νέα ποικιλία σοκολάτας που οι επιστήμονες φαγητού έχουν δημιουργήσει μετά τη λευκή σοκολάτα, 80 χρόνια πριν. Το αγαπημένο μας χαρακτηριστικό της είναι βέβαια το μοναδικό της χρώμα, το ροζ των millennials.
Σε αντίθεση με άλλες σοκολάτες του ίδιου χρώματος, η συγκεκριμένη δεν είναι λευκή βαμμένη με ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλά το χρώμα της προκύπτει με φυσικό τρόπο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, είναι φτιαγμένη από ρουμπινένιους σπόρους κακάο, οι οποίοι παράγουν κόκκινο κακάο σε σκόνη.
Και αφού καταλήξαμε ότι η συγκεκριμένη σοκολάτα εκ των πραγμάτων είναι πανέμορφη, είναι και γευστική; Η Barry Calledbaut εξηγεί πως το γλύκισμα προσφέρει “μια έντονη, αισθησιακή απόλαυση” και δεν είναι “καθόλου πικρό, γαλακτερό ή γλυκό, αλλά δημιουργεί μια ένταση μεταξύ των φρουτώδων μούρων και της πλούσιας απαλότητας”.
Μπορεί η συγκεκριμένη περιγραφή να είναι αρκετά αυθαίρετη και ποιητική, αλλά μια και ποτέ δεν συναντήσαμε κάποια σοκολάτα που να μην αγαπήσουμε, είμαστε σίγουροι πως η συγκεκριμένη δεν θα αποτελεί εξαίρεση.