Προανακριτική για Novartis- Ανακοινώθηκαν τα 21 ονόματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προανακριτική για Novartis- Ανακοινώθηκαν τα 21 ονόματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ανακοινώθηκαν τα 21 μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, τα οποία στην πρώτη τους συνεδρίαση θα εκλέξουν τον προεδρείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος θα είναι ο πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας. Την ίδια ώρα, κατατέθηκε και επίσημα η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη για μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων. […]

28.02.2018 | 16:05

Ανακοινώθηκαν τα 21 μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, τα οποία στην πρώτη τους συνεδρίαση θα εκλέξουν τον προεδρείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος θα είναι ο πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.

Την ίδια ώρα, κατατέθηκε και επίσημα η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη για μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων.

Η πρόταση δεν υπογράφεται από τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος θα «εξεταστεί» από την Προανακριτική που αποφασίστηκε για την υπόθεση της Novartis.

Στην Προανακριτική Επιτροπή για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να «εμπλέκονται» στην υπόθεση Novartis μετέχουν:

ΣΥΡΙΖΑ: Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Λάππας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Παρασκευόπουλος και Βασίλης Τσίρκας.

ΝΔ: Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης.

Από τη ΔΗΣΥ θα μετέχει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης, την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης, το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς και τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός.

Η Επιτροπή θα έχει τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις του άρθρου 156 του Κανονισμού της Βουλής και θα υποβάλει σχετικό πόρισμα σε έναν μήνα από τη συγκρότησή της.

Exit mobile version