Ο ένας μετά τον άλλον παραδέχονται πως πήραν το επίδομα ενοικίου…
Και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η εξωκοινοβουλευτική πρώην υφυπουργός Μεταφορών των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε πως τοπήρε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα για εκείνη.
Σε απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου 2016, που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, γίνονταν δέσμευση ποσού 11.200 ευρώ για την διαμονή του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων, χωρίς όμως να αναγράφεται το όνομα. Από την συγκεκριμένη θέση είχαν περάσει εκείνη την περίοδο οι κ.κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία παρέμεινε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 και τέλος ο Νίκος Μαυραγάνης.
Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ το επίδομα καθώς διαθέτει σπίτι στα Μελίσσια. «Κάρφωσε» όμως την προκάτοχό του, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ρωτήστε την προηγούμενη, πληροφορήθηκα ότι εκείνη έπαιρνε το επίδομα, γι’ αυτό και είχαν προϋπολογιστεί τα χρήματα» είπε.
«Δεν υπάρχει ηθικο ζήτημα»
Η ίδια η κα Χρυσοβελώνη σε επικοινωνία της με τον ΣΚΑΙ παραδέχθηκε ότι είχε πάρει το επίδομα διαμονής. Σε επικοινωνία που είχε αργά χθες το βράδυ η «Μαγνησία» με την πρώην υφυπουργό, η κα Χρυσοβελώνη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι έλαβε για ένα διάστημα το επίδομα ενοικίου καθώς είναι κάτοικος Βόλου και δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν κάτι που προβλέπονταν από τη νομοθεσία. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν το έλαβε για το σύνολο της θητείας της στο υπουργείο αλλά μόνο για τους έξι μήνες από τους οκτώ που ήταν υφυπουργός.
Το ύψος του ποσού αφορά στην ενοικίαση και στον εξοπλισμό ενός σπιτιού. Οπως εξήγησε, τα σπίτια δεν διατίθενται προς ενοικίαση για λίγους μήνες και ο μισθωτής μπορεί να αξιώσει την καταβολή του ενοικίου για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που θα παραμείνει ο εκάστοτε υπουργός στη θέση του.
«Έμενα και στο Caravel και πλήρωνα με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή των Ελλήνων με το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία των Βουλευτών από την περιφέρεια. Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές» τονίζει η πρώην υφυπουργός.
Όπως ανέφερε η κα Χρυσοβελώνη η μόνη περιουσία που διαθέτει στην Αθήνα, είναι ποσοστό 12,5% συνιδιοκτησίας σε κάποια καταστήματα που προέρχονται από κληρονομιά της μητέρας της και επ’ ουδενί δεν έχει άλλο ακίνητο όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως κατοικία.
Ερωτηθείσα αν υπάρχει ηθικό ζήτημα που να αφορά στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, η κα Χρυσοβελώνη υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι μπορεί να αποδείξει οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε το θελήσει, ότι από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική η εισοδηματική της κατάσταση έχει απομειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.