Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοί είναι οι κακοποιοί της συμμορίας Ρομά 2ης γενιάς: Ληστείες, χλιδή και… ένας χαμένος σκύλος
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι κακοποιοί της συμμορίας Ρομά 2ης γενιάς: Ληστείες, χλιδή και… ένας χαμένος σκύλος

Του Πέτρου Καρσιώτη Με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των οκτώ διαρρηκτών-ληστών -μεταξύ τους και μία γυναίκα- οι οποίοι συναποτελούσαν την αποκαλούμενη  συμμορία των Ρομά  «2ης γενιάς». Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των οκτώ διαρρηκτών-ληστών -μεταξύ τους και μία γυναίκα- οι οποίοι συναποτελούσαν την αποκαλούμενη  συμμορία των Ρομά  «2ης γενιάς».

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στην διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας,  με αρχηγό έναν από τους εμπλεκόμενους στην πρώτη, πολυδαίδαλη συμμορία των Ρομά με τα περισσότερα από 2.000 χτυπήματα σε σπίτια για αρπαγή των χρηματοκιβωτίων-είχε αφεθεί με περιοριστικούς όρους- διέπρατταν κλοπές σε οικίες, ληστείες σε βάρος των ενοίκων τους και κλοπές πινακίδων από αυτοκίνητα, σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν στις περισσότερες περιπτώσεις ένα τέχνασμα για να παραπλανούν ιδιοκτήτες μονοκατοικιών που σχεδίαζαν να χτυπήσουν.

Αν κάποιος ένοικος απαντούσε στα επίμονα χτυπήματά τους για να μην υποψιαστεί τίποτε, τον ρωτούσαν «αν είδε πουθενά τον σκύλο που έχασαν»!

Τουλάχιστον 31 κλοπές και 2 ληστείες

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης έχουν διαπράξει, μέχρι στιγμής 31 κλοπές από οικίες, 2 ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων

Ζούσαν πολυτελώς σε ακριβά σπίτια

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαβιούσαν πολυτελώς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τουλάχιστον προ εξαμήνου, με σκοπό την παράνομη κερδοσκοπία, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

  • Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία,
  • σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι,
  • προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Φορούσαν πάντα κουκούλες

Επιπλέον, για την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΧΑΡΙΤΟ Ορέστη του Κωνσταντίνου και της Άννας, γεννηθέντα 17-6-1992 στην Αθήνα

ΧΑΛΚΙΑ Κωνσταντίνο του Αθανασίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 13-1-1991 στην Αθήνα

ΚΑΜΠΟΥΡΗ Χρυσοβαλάντη του Λουκά και της Ευσταθίας, γεννηθέντα στις 20-12-1987 στην Αθήνα

ΝΤΑΝΟ Σπυρίδωνα του Παναγιώτη και της Χριστίνας, γεννηθέντα στις 19-3-1992 στη Νίκαια

ΚΑΜΠΟΥΡΗ Βασίλειο του Θεοδώρου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 20-9-1987 στην Θεσσαλονίκη

ΚΑΜΠΕΡΗ Άννα του Κωνσταντίνου και της Μαργαρίτας, γεννηθείσα στις 26-12-1971 στα Άνω Λιόσια

ΧΑΡΙΤΟ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Αφροδίτης, γεννηθέντα στις 10-6-1974 στην Λάρισα

ΚΑΜΠΕΡΗ Μάριο του Ιωάννη και της Ευγενίας, γεννηθέντα στις 10-1-1988 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στην διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415, 22940-29413 του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις