Με μόλις 10 θερμίδες ανά κουταλιά, η μουστάρδα είναι η πιο ασφαλής επιλογή sauce για να συνοδεύσετε τα σάντουιτς, τα κρύα πιάτα και τις σαλάτες σας. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική μουστάρδα, με πλούσια γεύση, απαλλαγμένη από συντηρητικά, λιπαρά και περιττό αλάτι. Για 1 φλιτζάνι μουστάρδας θα χρειαστείτε ¼ φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη, […]
Με μόλις 10 θερμίδες ανά κουταλιά, η μουστάρδα είναι η πιο ασφαλής επιλογή sauce για να συνοδεύσετε τα σάντουιτς, τα κρύα πιάτα και τις σαλάτες σας.
Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική μουστάρδα, με πλούσια γεύση, απαλλαγμένη από συντηρητικά, λιπαρά και περιττό αλάτι.
Για 1 φλιτζάνι μουστάρδας θα χρειαστείτε ¼ φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη, 2 κ.σ σπόρους κίτρινου σιναπιού, ¼ φλιτζανιού νερό, 2 κ.σ λευκό ξίδι, 1 κ.γ αλάτι, ½ κ.γ ζάχαρη
Λιώστε τους σπόρους του σιναπιού σε ένα μεταλλικό γουδί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σκόνη μουστάρδας με το νερό και στη συνέχεια ρίξτε τους αλεσμένους σπόρους.
Προσθέστε το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο αεροστεγές βάζο και αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.