Το ψάρι, όπως είνα γνωστό είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και υπάρχει σε πολλές δίαιτες. Ωστόσο, αυτό που μας αποσχολεί εδώ είναι να καταλάβουμε τι θα μας συμβεί αν δεν τρώμε πολύ ψάρι έως καθόλου. Οι vegan, που δεν τρώνε ψάρια δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Παίρνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον εγκέφαλο […]
Το ψάρι, όπως είνα γνωστό είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και υπάρχει σε πολλές δίαιτες. Ωστόσο, αυτό που μας αποσχολεί εδώ είναι να καταλάβουμε τι θα μας συμβεί αν δεν τρώμε πολύ ψάρι έως καθόλου.
Οι vegan, που δεν τρώνε ψάρια δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Παίρνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον εγκέφαλο από άλλες πηγές. Συγκεκριμένα, το ψάρι περιέχει Ω3 και βιταμίνη D. Τα λιπαρά οξέα, που δεν παράγονται από τον οργανισμό και πρέπει να προσληφθούν από τη διατροφή, βοηθούν στον έλεγχο της διάθεσης και της γνωστικής λειτουργίας ενώ προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ. Είναι ακόμη αντιφλεγμονώδη και προστατεύουν από τα καρδιακά.
Αυτές τις θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του, μπορούμε να τις πάρουμε, εκτός από το ψάρι, και από άλλες τροφές που περιέχουν Ω3. Αυτές είναι καρποί και σπόρια. Από την άλλη, η βιταμίνη D, που ρυθμίζει τη διάθεση, την κούραση και την υγεία των οστών ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να προσληφθεί από τους κρόκους των αυγών και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως το γάλα.
Ωστόσο, το καλό με το ψάρι είναι ότι μπορείς να λάβεις όλες αυτές τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο εγκέφαλός σου μαζί και σε γενναιόδωρες ποσότητες. Για όλα αυτά τα οφέλη, λοιπό τρώγε ψάρια και βρες τρόπους μαγειρέματος να τα κάνεις νόστιμα.