Βασιλικός, τυρί, ντομάτα και μπαλσάμικο είναι τα αγαπημένα υλικά όλων μας.
Αγοράστε ένα ποιοτικό και χρήσιμο ψωμί και γευτείτε την σπιτική σας πίτσα μαργκερίτα, μακριά από τις έτοιμες.
Υλικά
- 1 καρβέλι ψωμί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες σε φετούλες
- 2 κομμάτια μοτσαρέλα, σε φετούλες
- Βασιλικό φρέσκο, ρίγανη, πιπέρι, ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Κόψτε το ψωμί κάθετα, και μετά σε φέτες οριζόντια -Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκόρδο -Αλείψτε το ψωμί με το σκόρδο -Προσθέστε σταγόνες μπαλσάμικο από πάνω
- Τοποθετήστε τις φετούλες μοτσαρέλα και ντομάτας στο ψωμί -Ρίξτε ρίγανη και πιπέρι
- Ψήστε για 10-15 λεπτά -Η μοτσαρέλα θα πρέπει να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά
- Χαμηλώστε τον φούρνο και αφήστε την μπρουσκέτα σας να ψηθεί άλλα 5 λεπτά, να χρυσίσει το ψωμί
- Βγάλτε από τον φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό αν έχετε, ξαναρίξτε μερικές σταγόνες μπαλσάμικο, κόψτε τις φετούλες στη μέση -Ετοιμο!