Δυστυχώς, τα στοιχεία για τη μετανάστευση είναι σκληρά! Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπιστώνει ότι «η αύξηση της φορολογίας, οι περικοπές των συντάξεων, η μερική απασχόληση, η έλλειψη προοπτικής και η μετανάστευση είναι η πραγματικότητα, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια εγκατέλειψαν τη χώρα περίπου 400-500 χιλιάδες νέοι και μορφωμένοι Έλληνες. Τα δύο τρίτα σχεδόν των Ελλήνων εργαζομένων […]
Δυστυχώς, τα στοιχεία για τη μετανάστευση είναι σκληρά!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπιστώνει ότι «η αύξηση της φορολογίας, οι περικοπές των συντάξεων, η μερική απασχόληση, η έλλειψη προοπτικής και η μετανάστευση είναι η πραγματικότητα, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια εγκατέλειψαν τη χώρα περίπου 400-500 χιλιάδες νέοι και μορφωμένοι Έλληνες.
Τα δύο τρίτα σχεδόν των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν θέση πλήρους απασχόλησης.
Κυρίως νέοι άνθρωποι εργάζονται για λιγότερα από 400 ευρώ μηνιαίως. Γι’ αυτό και πολλοί ζουν στα όρια της φτώχειας και εξαρτώνται από τη στήριξη της οικογένειάς τους. Άλλες χώρες της κρίσης, όπως η Κύπρος, έχουν ξεπεράσει στο μεταξύ τον κίνδυνο».
Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες, με το βλέμμα στη μετανάστευση
Επίσης αναφέρεται για την Ελλάδα: «Η ανεργία αναμένεται να υποχωρήσει στα τέλη του 2018 στο 20%.
Πριν από δυο χρόνια βρίσκονταν ακόμη στο 25%. Ο Τσίπρας, ο οποίος εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να αντιταχθεί στις επιταγές λιτότητες, καταβάλλει στο μεταξύ σθεναρές προσπάθειες να υλοποιήσει τάχιστα όλα τα προαπαιτούμενα.
Οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα είναι ιδιαίτερα επώδυνες.
Οι τράπεζες πρέπει να αφοσιωθούν (στο να χειριστούν) τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το χρέος της Αθήνας εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 180% επί του ΑΕΠ».